Yunanistan Haber

“Düşmanımın Düşmanı Benim Dostumdur”

Türkiye Cumhuriyeti devletine kim karşıysa Yunanistan’da el üstünde tutuluyor.

Türkiye Cumhuriyeti devletine kim karşıysa Yunanistan’da el üstünde tutuluyor.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın oylarına talip olan PASOK-KİNAL Partisi Genel Başkanı Nikos Andrulakis, Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in fanatik müritlerinden ve ABD’de yaşayan NBA ligi basketbolcusu Enes Kanter ile Atina’da görüştü.

Atina’da bulunan, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Yunan televizyonlarını kapı kapı dolaşan FETÖ’cü Enes Kanter, PASOK-KİNAL Partisi Genel Başkanı Nikos Andrulakis ile görüştü.

PASOK-KİNAL lideri Andrulakis, kendisini ziyaret eden FETÖ mensubu Kanter’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla aktardı.

PASOK lideri AP milletvekili Andrulakis yaptığı paylaşımında, “Bugün Türkiye’de insan hakları ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden Enes Kanter ile tanışma şerefine eriştim. Yunanistan ve Türkiye arasında barışçıl bir geleceğe giden tek yol uluslararası hukuka saygıdır. Önceliğimiz bu olmalı.” ifadelerine yer verdi.

Andrulakis, Kanter’i memnuniyetle karşıladı ve Kanter’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk hükümetini insan hakları meseleleri hukukun üstünlüğü konularında defalarca eleştirmesine katıldığını ve kendisiyle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

ANA-AMNA Haber Ajansı’nda konuyla ilgili yer alan İngilizce haberde Andrulakis’in şu ifadelerine yer verildi:

“Geçtiğimiz aylarda Türkiye tarafından Yunanistan’a ve Kıbrıs’ın egemenlik haklarına yönelik pek çok kışkırtıcı açıklama aldık. Hepsini kınıyorum. Bu dönemlerde önceliğimiz uluslararası hukuka saygı olmalı çünkü sonuçta tek çözüm bu. Gelecekte iki halkın barış içinde bir arada yaşamasının yolu da hukuka saygıya dayalı olmalı.” dedi.

FETÖ’cü Kanter ise, “Yunanistan’da çok sayıda Türk mülteci var. Onlara verdiğiniz destek için gerçekten minnettarız. Maalesef ülkemizde Erdoğan’ın politikası çok acımasız.” dedi.

Kanter şöyle devam etti:

“Bu insanlar Yunanistan’da ikinci bir yuva buldular. İnanılmaz çünkü burada ne zaman Türk arkadaşlarımdan biriyle konuşsam buradaki hayatlarını çok sevdiklerini söylüyorlar. Yemek aynı, kültür aynı, danslar aynı. Her şey aynı. İnsanlar çok arkadaş canlısı. Desteğiniz için gerçekten minnettarım çünkü tüm bu süre boyunca gerçek bir insan hakları savunucusu olduğunuzu kanıtladınız. Bu yüzden sizinle tanışmak benim için çok önemliydi, çünkü siz birçok insan için bir örnek teşkil ediyorsunuz.” dedi.

blank

FETÖ’cü Kanter’i, Yunanistan Kilisesi’nin Başpiskoposu İeronimos da Atina’da kabul etti.

Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu İeronimos ile görüşmesinde Erdoğan yüzünden Türkiye’den kaçarak Yunanistan’a sığınanların, Yunan vatandaşlarından kendi hemşehrilerine göre daha insancıl bir şekilde kucaklandığını iddia eden FETÖ’cü Kanter Başpiskopos’a, “Yaptığınız faaliyet ve hizmetlerin hakkında yazılanları okudum ve etkilendim, herkes siz ve sağlınız için dua ediyor.” dedi.

blank

blank

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu