Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Dinkler Köyünde Ramazan Bereketi Yaşandı

İskeçe Müftülüğü İskeçe ilinin Dinkler köyünde toplu iftar programı gerçekleştirdi.

İskeçe Müftülüğü İskeçe ilinin Dinkler köyünde toplu iftar programı gerçekleştirdi. İftara Batı Trakya başta olmak üzere Türkiye’den de yoğun bir katılım vardı.

İftar programı, Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması Birincisi ve İstanbul Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Cami İmam Hatibi Alpcan Çelik’in Kur’an tilavetiyle başladı.

Devamında Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Hüseyin Özpınar ve Edirne Eski Camii İmam Hatibi Veli Öztürk’ün akşam ezanını okumasıyla hep birlikte oruçlar açıldı.

İftar programına katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, selamlama konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın selamlarını getirdiğini belirtti.
Vali Sezer konuşmasında şunları söyledi: “Yunus Emre şöyle diyor: “Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim sevilelim. Dünya kimseye kalmaz.” Bizler de ramazanın bu büyük atmosferinde bütün kardeşlerimizi bir araya getirme gayretindeyiz. Dinkler köyümüze ve gençlerine harcamış oldukları emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Şimdiden hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.”

Sırasıyla selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal konuşmasında, ramazan ayının iyilik ve sevgi ayı olduğunu dile getirdi ve bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında müftülüklerin de önemli katkılar sağladığını söyledi. dile Başkonsolos Ünal, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Dinkler köyü gençlerine, Dinkler köyü mütevelli heyeti ve köy halkına da teşekkür eden Ünal, tüm soydaşları bayramın birinci günü Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenecek olan bayramlaşma törenine davet etti.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa da milli ve manevi değerleri ayakta tutmak için düzenlenen etkinliklerin çok kıymetli olduğuna vurgu yaptı.

İftar programının devamında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu konser verdi. Konserde Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı da ilahi söyledi.

Edirne Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan semazen grubu gösterileri ile program sona erdi.

Dinkler köyünde yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programına Edirne Valisi Yunus Sezer, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Muavin Konsoloslar, Barış Çulha ve Güven Bora, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek, merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Doğu Makedonya – Trakya Bölgesi Eyalet meclis üyeleri ile yerel yöneticiler katıldı.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu