Yunanistan Haber

Dikkat! Ehliyetlerle İlgili Yeni Uygulama

Önümüzdeki birkaç hafta içinde Yunanistan’da ehliyetlerde ilgili her şey değişecek.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde Yunanistan’da ehliyetlerde ilgili her şey değişecek. Kağıt ehliyetler yerini dijital ehliyetlere bırakacak.

Dijital sürücü belgesinin kullanılması, bir başka Avrupa tedbirinin daha iyi uygulanması için bir ön koşuldur. Ehliyet sahibi başka bir Avrupa ülkesinden gelse bile trafik suçlarına ceza verilmesini sağlayacak bir sistemin oluşturulmasıyla ilgilidir.

Örneğin bir sürücü trafik ihlali nedeniyle ehliyetini kaybederse (polis tarafından alınırsa), Avrupa Birliği’nin diğer üye ülkelerinde de direksiyon başına geçme hakkını otomatik olarak kaybedecektir.

Yeni tip ehliyetlerin (AM, A1, A2, A, B, B1 ve BE) veriliş tarihinden itibaren 15 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Eski ehliyetlerin (üç nüsha) 19 Ocak 2033 tarihine kadar yeni tiple değiştirilmesi gerekmektedir.

65 yaşını doldurmuş olanların ehliyetlerinin üç yılda bir yenilenmesi zorunludur.

Ehliyetlerin yenilenmesi için gerek 65 yaşını doldurmuş olanlar, gerekse 15 yıl geçerlilik süresinin dolmuş olması nedeniyle göz doktoru ve patolog muayenesi gerekmektedir.

80 yaşını doldurduktan sonra ehliyetin iki yılda bir yenilenmesi gerekirken, patolog ve göz doktoru muayenesinin yanı sıra kulak burun boğaz uzmanı, nörolog veya psikiyatri uzmanı tarafından da muayene yapılması gerekiyor.

Sürücü belgesinin hasar görmesi halinde değiştirilmesi zorunlu hale geliyor, aksi takdirde 200 euro para cezası uygulanacaktır.

Yıpranma nedeniyle ehliyet değişimi gov.gr üzerinden taksisnet kodları ile yapılmaktadır.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu