Yunanistan Haber

Dendias: “Yardımları Farklılıklarla İlişkilendirmek İstemiyorum, Bunlar Farklı Şeyler”

Dışişleri Bakanı Dendias Selanik ziyaretinde Türkiye’ye yapılan yardımlarla iki ülke ilişkilerini bir birinden ayrı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Dendias Selanik ziyaretinde Türkiye’ye yapılan yardımlarla iki ülke ilişkilerini bir birinden ayrı olduğunu söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias geldiği Selanik’te gazetecilerin kendisine Türkiye’ye yapılan yardımlarla ilgili sorduğu soruya verdiği cevapta Yunanistan’ın yaptığı yardımı iki ülke arasındaki ilişkilerle ayırdı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İçişleri Bakanlığı’nın Selanik kentinde bulunan Makedonya-Trakya Birimini ziyaret ederek Bakan Yardımcısı Stavros Kalafatis ile görüştü. Bakan Dendias görüşmede Türkiye ziyareti, yıkıcı depremler ve Yunanistan olarak Türkiye’ye hem de Suriye’ye gönderilen yardımlar hakkında bilgi verdi.

Dendias buradaki konuşmasında, Yunanistan’ın yıkıcı depremin ardından Türkiye’ye gönüllü olarak yaptığı yardımı iki ülke arasındaki ilişkilerle ayırdı.

Türkiye’de yaşanan deprem sonrası Ankara ile ilişkilerde gözlenen iyileşmenin devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt veren Yunanistan Dışişleri Bakanı, Yunanistan’ın yardımlarını jeopolitik ayak izi ile mücadele eden insanlara bağlamak istemediğini belirterek şunları dile getirdi:

“Size karşı dürüst olacağım. Yunan Hükümetinin, Yunan halkının, Yunan toplumunun, Ege’nin ötesinde ister Türkiye’de ister Suriye’de sınanan insan kardeşlerine yönelik yaptığı yardımlarını hiçbir şekilde herhangi bir jeopolitik ayak iziyle veya herhangi bir çabayla veya herhangi bir farklılıkla ilişkilendirmek istemiyorum. Bunlar farklı şeyler. Yunan halkı ve Yunan toplumu bu davranışıyla sahip olduğu ahlakı ispatlıyor ve orada kalmalıyız.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu