Yunanistan Haber

Dendias Türkiye’yi Sözde “Soykırımlarla” Suçladı!

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’yi sözde “Pontus Soykırımı” ve “Küçük Asya Soykırımı”yla suçladı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’yi sözde “Pontus Soykırımı” ve “Küçük Asya Soykırımı”yla suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 2015 yılı 9 Aralık tarihinin BM tarafından “Uluslararası Soykırım Suçu ve Önlenmesi Kurbanlarını Anma ve Onurlandırma Günü” ilan edilmesi dolayısıyla bir videolu açıklama yayınladı.

Bakan Dendias, Sözde “Pontus Soykırımı” ve “Küçük Asya Soykırımı”na (Anadolu) atıfta bulunarak, “Yunanistan, Pontus ve Küçük Asya Rumlarının Soykırımını tanıyan ilk ülke oldu.” İfadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın açıklaması şu şekilde:

“Değerli dostlar,

2015 yılında, BM Genel Kurulu “Uluslararası Soykırım Suçu ve Önlenmesi Kurbanlarını Anma ve Onurlandırma Günü”nü ilan etti. Bu günün önemi hala güçlü kalmaya devam ediyor. Ve maalesef güncel.

Özellikle Yunan Devleti için bu tür suçların kurbanlarını anma ve onurlandırma ihtiyacı birincil kaygıdır.

Yunanistan, Pontus ve Küçük Asya Rumlarının Soykırımını tanıyan ilk ülke oldu. Hatta sırasıyla 19 Mayıs ve 14 Eylül’ü Pontus Helenizmi ve Küçük Asya Soykırımı’nın anma günleri olarak resmileştirdi. Bu iğrenç eylemlerin kurbanlarına gereken en az saygıyı ve onuru gösteriyor. Ne de olsa tarihsel hafızanın korunması, Yunan Devletinin öncelikli görevidir.

Ayrıca ülkemiz, 1914’ten 1923’e kadar Pontus ve Küçük Asya Rumlarının zorla yerlerinden edilmesi ve soykırımın evrensel olarak tanınması için yıllardır uluslararası düzeyde aktif olmaya devam ediyor.

Bu bağlamda “Nikos Kapetanidis” eylem Derneğini yaptığı son derece önemli çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Ve Dışişleri Bakanlığı olarak dünyadaki tüm Pontus Örgütlerinin çabalarında bir destekçi ve yol arkadaşı olmaya devam etme güvencesi veriyorum.

Geçtiğimiz bu kritik dönemde, soykırımın önlenmesi herkesin asli temel görevi olmaya devam ediyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu