Yunanistan Haber

Dendias Harita Diplomasisine Devam Ediyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’ye karşı harita diplomasisine devam ediyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’ye karşı harita diplomasisine devam ediyor.

Harvard Üniversitesi mezunları ve öğrencileri, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret etti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, çekmecesinden yine haritayı çıkardı. Bakan Dendias Amerikalı öğrencilere, Türkiye’nin revizyonist tavırlarda bulunduğunu ve Yunanistan aleyhine provokasyonlara devam ettiğinden bahsetti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanlığı’nda kabul ettiği Amerikalı Harvard Kennedy School öğrencilerine Yunanistan-Türkiye arasında var olan anlaşmazlıklara yönelik sunumunda harita diplomasisini yineledi.

Bakan Dendias, sunumunun bir noktasında Türkiye’nin Ege’deki egemenliğinin sınırlarını bugün nerede belirlediğini gösteren Türk hükümeti tarafından kamuoyuna açıklanan haritalardan birini çekmecesinden çıkardı. Ve öğrencilere, “bölünme çizgisi Girit’i bile içeriyor. Şimdi, Türkiye bu açıdan başlarsa, onunla nasıl iyi anlaşabiliriz ki?” diye sordu.

Twitter hesabı üzerinden videolu bir paylaşım yapan Dendias şu ifadeleri kullandı:

“Harvard Kennedy Okulu mezunlarını ve öğrencilerini bugün Dışişleri Bakanlığı’nda ağırlamaktan ve onlarla Yunan dış politikasının önceliklerini ve karşılaştığı zorlukları anlatmaktan zevk duydum.”

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu