Yunanistan Haber

Dendias Finlandiya Ordusunun Eğitimlerini İzledi

"Yunanistan ile Finlandiya'nın pek çok benzerliği var. Bunlar orta ölçekli ülkelerdir, ancak her ikisi de revizyonist emelleri olan büyük komşuların yanında yer almaktadır."

Savunma Bakanı Dendias bu defasında da Finlandiya’dan Türkiye’ye göndermede bulundu. Dendias, “Yunanistan ile Finlandiya’nın pek çok benzerliği var. Bunlar orta ölçekli ülkelerdir, ancak her ikisi de revizyonist emelleri olan büyük komşuların yanında yer almaktadır.” İfadelerini kullandı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin 2030 yılı hedefi çerçevesinde, Yunan ordusunda Finlandiya modelinin uygulanması için Finlandiya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Finlandiya ve Yunanistan Savunma Bakanları Antti Häkkänen ve Nikos Dendias arasında Helsinki’de yapılan toplantının merkezinde “Rusya’nın 2 yıldır Ukrayna’yı işgalinin yarattığı sorunlar”, Avrupa’nın izlediği yol ve bir AB savunma kolunun oluşturulması yer alıyordu.

Dendias, Finlandiyalı mevkidaşı ile görüşmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, “Yunanistan ile Finlandiya’nın pek çok benzerliği var. Bunlar orta ölçekli ülkelerdir, ancak her ikisi de revizyonist emelleri olan büyük komşuların yanında yer almaktadır. Her iki ülke de Avrupa Birliği’nin dış sınırlarında yer alıyor. Her iki ülke de Uluslararası Hukuka inanan, Uluslararası Deniz Hukukuna inanan, çok sayıda adaya sahip ülkelerdir.” İfadelerini kullandı. Dendias, aynı zamanda bu ziyaretinin Milli Savunma Bakanı olarak ilk, Miçotakis hükümetinin Bakanı olarak ise üçüncü ziyareti olduğunu belirtti.

Bakan Dendias, Finlandiyalı mevkidaşına Doğu Akdeniz ile kuzey ve Sahra Altı Afrika’daki durum hakkında bilgi verirken, Yunanistan’ın Finlandiya rezerv modelini kopyalama niyeti de ele alınarak görüşüldü. Dendias ayrıca Yunan subayların da görev yaptığı Hibrit Tehditlerle Mücadele Merkezi’ni ziyaret etti.

blank

Ayrıca, Savunma İnovasyon tasarısının birkaç gün içinde Parlamento’da sunulması öncesinde Fin Savunma Sanayi yöneticileriyle de bir araya gelerek “bir savunma ekosistemi yaratma çabası ve biz, bazıları dünya standartlarında olan Fin şirketlerinin de bu çabaya katılmasını istiyoruz” dedi.

Savunma Bakanı Dendias son olarak bu ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Finlandiya’da bir birimde erlerin eğitimini izledim ve ormanlarda ve gerçek savaş koşullarında gençlerin çok kısa sürede nasıl askere dönüşüp kendilerini savunabileceklerini pratikte gördüm. Hedefimiz, özel askeri eğitim sistemini daha da derinlemesine inceleyecek olan Yunan Subayların Finlandiya’ya gitmesidir. Açıkça görülen şey, Yurttaş Ordusunun 21. yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayabileceğidir. Ve Finlandiya’nın yanı sıra Yunanistan’ın da yaptığı temel tercihin doğru bir seçim olduğunu görmek beni özellikle mutlu ediyor. Profesyonel kadroya ihtiyacımız var, profesyonel kadromuzla gurur duyuyoruz ama omurgamız her zaman Vatandaş Ordusudur.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu