Yunanistan Haber

Dendias: “Egemenlik Haklarına Yönelik Her Türlü İddia Kesinlikle Kabul Edilemez”

“Yunanistan'ın egemenlik ve egemenlik haklarına yönelik her türlü iddia kesinlikle kabul edilemez ve reddedilir.”

Savunma Bakanı Nikos Dendias, Hollandalı mevkidaşı Kajsa Ollongren ile Larissa’daki (Yenişehir) “Kalkanlar” operasyonunun karargahında bir görüşme gerçekleştirdi. Dendias daha sonra yaptığı açıklamada T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına tepki gösterdi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın, Yunanistan’ın Ege Denizi ve İyon Denizi’nde iki Deniz Parkı ilan edeceğini duyurmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamasına Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias bir açıklamayla tepki gösterdi.

Dendias X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yunanistan’ın egemenlik ve egemenlik haklarına yönelik her türlü iddia kesinlikle kabul edilemez ve reddedilir” ifadelerini kullandı. Dendias’ın açıklaması şu şekilde: “Birleşmiş Milletler Teşkilatı hükümleri, Uluslararası Hukuk hükümleri, Uluslararası Deniz Hukuku ve Avrupa müktesebatının öngördüğü Yunanistan’ın egemenlik ve egemenlik haklarına yönelik her türlü iddia kesinlikle kabul edilemez ve reddedilir.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu