Yunanistan Haber

Dendias: “Çok Yapıcı Bir Görüşme”

"Türkiye, 2025-2026 döneminde Yunanistan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyelik adaylığını destekleyecek. Yunanistan da Türkiye’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliğine adaylığını destekleyecek."

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Bağışçılar Konferansı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Dendias ve Çavuşoğlu, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, tren kazasının ardından arayan ilk Bakan olan Çavuşoğlu’na teşekkür etme fırsatı elde ettiğini söyledi. Kazada ölen makinistin cezaevindeki babasının cenazeye katılması için Yunanistan’a nakledilmesinden dolayı da Çavuşoğlu’na teşekkür ettiğini ifade eden Dendias, uluslararası platformlarda karşılıklı olarak adaylıkları destekleme kararından dolayı da teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Türkiye ve Yunanistan’ın uluslararası platformlardaki iş birliğine dair Dendias, “Türkiye, 2025-2026 döneminde Yunanistan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyelik adaylığını destekleyecek. Yunanistan da Türkiye’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliğine adaylığını destekleyecek.” diye konuştu.

Dendias, Çavuşoğlu’yla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ve yakın zamanda tekrar görüşmeyi umduğunu dile getirdi.

blank

Yunanistan hükümetine ve halkına depremlerin ardından verdiği destek ve dayanışma için teşekkürlerini yineleyen Çavuşoğlu, Dendias’ın Hatay’a gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, 57 kişinin öldüğü tren kazası nedeniyle Türkiye’nin Yunanistan’la dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, Türkiye’nin kazada ölen makinistin cezaevindeki babasının ülkesine nakledilmesi konusunda tereddüt etmediğini ifade etti. Çavuşoğlu, “Bu bir güven göstergesidir. İlişkilerimizde çok daha olumlu bir hava yakaladığımız ve bu olumlu havanın uluslararası platformlardaki işbirliğimize yansımasından dolayı oldukça mutluyum. Nikos Dendias’ın da söylediği gibi bugün adaylıklarımızı destekleme konusunda mutabık kaldık. Umarım uluslararası platformlarda bu tür işbirliklerini sürdürebiliriz” dedi.

Görüşmeyle ilgili edinilen bilgiye göre, Türkiye ve Yunanistan, Büyükelçi Suat Hayri Aka’nın Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliğine adaylığı ile Yunanistan’ın BM Güvenlik Konseyi 2025-26 Dönemi Geçici Üyeliğine adaylığını karşılıklı olarak desteklemek üzere anlaşmaya vardı.

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu