Yunanistan Haber

Dendias-Çavuşoğlu Berlin’de Görüşecek

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile Berlin’de uzun bir aradan sonra bir görüşme yapması bekleniyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile Berlin’de uzun bir aradan sonra bir görüşme yapması bekleniyor.

Hafta sonu Berlin’de yapılacak NATO Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısına katılacak olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile, iki ülke arasında son döneme Ege’de yaşanan gerginlikler sonrasında ilk kez karşı karşıya gelecek. Yunan basını, iki Dışişleri Bakanının oturum aralarında veya sonrasında baş başa bir görüşme yapması olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor.

Atina’daki Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda, Yunan Bakan Dendias’ın Çavuşoğlu’na, geçtiğimiz haftalarda Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Yunanistan hava sahasını ihlal ettiğini, bunun da iki ülkenin ilişkilerine ve aynı zamanda Avrupa perspektifine ve uluslararası anlaşmalara karşı olduğunu aktaracağı belirtiliyor.

NATO Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantının gündeminde Ukrayna-Rusya savaşının yanı sıra, İsveç ve Finlandiya’nın da ittifaka olası katılımının görüşülmesi ve karara bağlanması bekleniyor. Cumartesi günkü toplantı Finlandiya ve İsveç Dışişleri Bakanlarının da davet edildiği bir çalışma yemeği ile başlayacak, Pazar günü de devam edecek.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 14-15 Mayıs’ta düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın programı güncellendi. Buna göre, daha önce Stoltenberg’in katılacağı belirtilen etkinliklerde NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana yer alacak.

Stoltenberg’in Kovid-19 testinin pozitif çıktığı dün duyurulmuştu. Aşılarını yaptıran ve takviye aşısını da olan Genel Sekreterin hafif semptomlar gösterdiği, çalışmalarına evinden devam edeceği açıklanmıştı.

NATO karargahının bulunduğu Belçika’nın kurallarına göre, Kovid-19’a yakalanan kişilerin en az 1 hafta karantinada kalması gerekiyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu