Yunanistan Haber

Dedeağaç’a Konuşlandırmak Üzere ABD’den 300 Adet Talep Ediyor

Almanya Marder 1A3 tanklarını vermeyince Yunanistan ABD’nin kapısını çaldı ve 300 adet Bradley tipi tank talep ediyor.

Almanya Marder 1A3 tanklarını vermeyince Yunanistan ABD’nin kapısını çaldı ve 300 adet Bradley tipi tank talep ediyor.

Yunanistan Dedeağaç başta olmak üzere Türkiye ile Meriç sınırı boyunca askeri birliklere konuşlandırılmak üzere ABD’den 300 adet Bradley tipi tank talep ettiği ileri sürüldü.

Yunan basını, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen bir habere yer verdi ve geçtiğimiz hafta Amerika’dan Yunanistan Genelkurmay Başkanlığına gelen bilgi doğrultusunda 300 adet M2A2 ODS-SA Bradley tankının Yunanistan’a verilmesi konusunda bir sıkıntı olmadığı belirtiliyor.

ABD’nin bu hamlesi, zırhlı askeri araçların esasen Yunanistan lehine “taahhüt edilmiş” bir hareket olarak algılandığını, Amerikalıların sağladığı tüm prosedürlere göre daha önce M1117’lerin geldiği gibi, 300 adet M2A2 ODS-SA Bradley tankının da Yunanistan’a gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yunanistan yeni Kara Kuvvetleri komutanı Korgeneral Angelos Hudeludis, Meriç sınır bölgesinin gecikmeden M2A2 ODS-SA Bradley tanklarıyla takviye edilmesini istediği ileri sürülüyor.

Yunanistan’ın talebi, bu zırhlı araçların mümkün olan en iyi durumda, mümkün olan en düşük maliyetle, mümkün olan en iyi destekle ve gerekli mühimmatla, en kısa sürede ancak herhangi bir yasal engel olmaksızın getirilmesi yönünde.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu