Batı Trakya Haber

Dedeağaç’a Elektrik Üretim Santralinin İnşaatı Başlıyor

Dedeağaç'ta yeni doğalgaz kombine çevrim elektrik üretim santralinin inşaatı başlıyor.

Dedeağaç’ta yeni doğalgaz kombine çevrim elektrik üretim santralinin inşaatı başlıyor.

14 Ocak Cumartesi günü yatırımın temel atma töreni Başbakan Kiriakos Miçotakis’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

“Aleksandrupolis (Dedeağaç) Elektrik Üretimi”, Dedeağaç’ta doğal gaz yakıtlı ile çalışacak yeni bir elektrik üretim tesisi inşa etmeyi ve işletmeyi planlıyor. Yeni tesisin inşaatına 2023’ün ilk çeyreğinde başlanacak ve 2025’in sonuna kadar hazır olması bekleniyor.

Dedeağaç’taki yeni elektrik üretim ünitesi, Yunanistan’da ve daha geniş bölgede arz güvenliği için kilit bir noktada bulunuyor. Dedeağaç’a inşa edilmekte olan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (FSRU) tesisine doğrudan bağlanacak ve komşu ülkelere elektrik ihraç etmesi hedefleniyor.

840 megavat nominal kapasiteye sahip olacak ünitenin, %63 verimlilik faktörü ile Yunanistan’daki en verimli ünite olması bekleniyor.

Elektrik Üretim Ünitesi ve 400 kV Trafo Merkezi, doğal gaz kaynakları ve güzergahlarının merkezinde, Dedeağaç Sanayi Bölgesi’nde toplam 181.181 m2’lik alan üzerinde inşa edilecek.

Elektrik Üretim Ünitesi, tedarik riski olmaksızın doğrudan GasTrade’in Dedeağaç’ın FSRU’sundan doğal gaz tedarik edebilecek ve büyük tasarruflar elde edebileceği belirtiliyor.

Yeni ünite, komşu ülkelere elektrik ihracatı için ideal bir konumda bulunan Rodop İlinin Baldıran (Nea Santa) köyünde bulunan Yüksek Gerilim trafo merkezine bağlanacak.

Hedef, Yunanistan’ın bu stratejik bölgede komşu Balkan ülkelerine, özellikle Bulgaristan ve Kuzey Makedonya’ya ve devamında Sırbistan’a elektrik ihraç edebilmek ve böylece güneydoğu Balkanlar’da önemli bir rol üstlenmek.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu