Batı Trakya Haber

DEB Partisi Asafoğlu İle “Yola Devam” Dedi

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 6. Olağan Kongresi, 27 Kasım Pazar günü Gümülcine'de gerçekleştirildi.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasi partisi olan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 6. Olağan Kongresi, 27 Kasım Pazar günü Gümülcine’de gerçekleştirildi.

Kongre ilk olarak Batı Trakya’da DEB Partisi’nin kurucularından biri ve ilk Genel Başkanı olan merhum Dr. Sadık Ahmet ile dava arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Hemen ardından sırasıyla Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi ile devam edildi.

Devamında Kongreyi yönetecek Divan Kurulu üyeleri belirlendi. Divan Kurulu Başkan Mehmet Emin, sekreterlik görevine ise Emel İbram ve Kerem Abdürrahimoğlu seçildi.

İlk olarak kürsüye konuşmasını yapmak üzere DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu geldi. Sırasıyla DEB Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif birer selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi ve DEB Partisi üyelerinin kullandığı oylarla Çiğdem Asafoğlu yeniden DEB Partisi Genel Başkanlığına seçildi.

Kongreye, BTTADK Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, kurum ve kuruluş başkanları ile Batı Trakya genelinden DEB Partisi üyeleri katıldı.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu