Batı Trakya Haber

Davutoğlu Batı Trakya’da

Davutoğlu, “Kalbimiz her zaman Balkanlar’la birlikte atmaktadır.”

Türkiye eski Başbakanlarından ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Batı Trakya’ya geldi. Davutoğlu önce geçtiğimiz hafta vefat eden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin kabrini ziyaret ederek dua etti.

Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet üyelerini, Müftü Ahmet Mete’nin ailesinden oğlu Mehmet Mete, Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, SİRİZA Partisi İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve İskeçe Müftülüğünden din görevlileri Aşağı Mahalle’de Müftü Ahmet Mete’nin kabri başında karşıladı.

Ailesine ve Batı Trakya Türk Azınlığına baş sağlığı dileklerini ileten Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da soydaşlarının yanında olmaya devam edeceğini söyledi. Davutoğlu, “Kalbimiz her zaman Balkanlar’la birlikte atmaktadır.” diye konuştu.

Davutoğlu ve beraberindeki heyet mezarlıktan ayrılmadan önce İskeçe eski Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın kabrine giderek dua etti. Mezarlıktaki ziyaretin ardından merhum Müftü Ahmet Mete’nin evine giden Ahmet Davutoğlu Mete’nin ailesine taziye dileklerini iletti.

Batı Trakya ziyaretinde Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu ve Gümülcine eski Başkonsoloslarından, Gelecek Partisi Dış İlişkiler Başkanı emekli Büyükelçi Ümit Yardım, İdari ve Mali İşler Başkanı Feramuz Üstün, Genel Başkan Danışmanı Cemal Eğin eşlik ediyor.

Müftü Ahmet Mete’nin kabri ve ailesini ziyaretinden sonra Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet İskeçe Müftülüğüne geçti. Heyeti burada Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve din görevlileri karşıladı. Davutoğlu burada, İskeçe Müftülüğü kütüphanesine yazdığı kitapları ve bir Kur’an-ı Kerim hediye etti. Hraloğlu da İskeçe Müftülüğünün hazırladığı İskeçe Cami ve Mescitleri kitaplarını Davutoğlu’na sundu.

blank

Davutoğlu ve beraberindeki heyet, İskeçe Türk Birliği ziyaretinin ardından İskeçe’nin dağlık bölgesine geçerek önce Mustafçova Belediyesini ziyaret etti ve ardından da Şahin köyüne geçti.

Son olarak Davutoğlu’nun bugünkü programı Gümülcine’de Başkonsolosluğu ziyaretle devam edecek. Davutoğlu, Gümülcine’de Kahveci Mezarlığında Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret edecek.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu