B.Trakya Video HaberBatı TrakyaBatı Trakya Haber

Cumhuriyetin 100. Yılı Gümülcine’de Atatürk’ün Sevdiği Rumeli Şarkıları İle Kutlandı

Cumhuriyetin 100. Yılı Gümülcine’de Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Rumeli şarkıları ile kutlandı.

Cumhuriyetin 100. Yılı Gümülcine’de Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Rumeli şarkıları ile kutlandı.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB), Cumhuriyetin 100. Yılını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Rumeli şarkıları ile kutladı.

Gümülcine’de, Gümülcine Türk Gençler Birliği salonunda düzenlenen konserde, Klasik Türk Sanat Müziği Dostları Derneği korosu sabık Milletvekili Şef Galip Galip’in yönetiminde birbirinden güzel Rumeli şarkılarını salonu tıklım tıklım dolduran müzik severlere seslendirildi.

Konserden başlamazdan önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından kısa olarak etkinliğin anlamına hitaben Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet bir konuşma yaptı.

blank

Başkan Ahmet konuşmasında, “Atatürk Türk milletini örgütleyen, askeri ve siyasi alanda zafere ulaştıran büyük bir Önderdir. Atatürk, sadece Türk milletinin bağımsızlık savaşının eşsiz Önderi olmakla kalmamış, bütün ezilen mazlum milletler için kurtuluş meşalesini yakmış, onlara umut vermiş, yol göstermiş ve örnek olmuştur. Bağımsız savaşının temelleri, Çanakkale Boğazı’nın sularında, Conk Bayırı’nda ve Anafartalar’da atılmış, bu zaferler Kurtuluş Savaşı’na maya çalmıştır. Bağımsızlık Savaşı, Atatürk’ün Türk Milleti’ne duyduğu sonsuz güvenle, akılcı ve gerçekçi bir yaklaşımla kazanılmıştır. Bu zafer uluslararası Lozan Antlaşması ile tescillenmiş ve tam bağımsız bir Türkiye’nin tapusu alınmıştır.“ İfadelerine yer verdi.

blank

Etkinliğe eşi İlayda Ünal ile birlikte katılan Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal bir selamlama konuşması yaptı. “Bu dönem Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarının doya doya yaşandığı, bir çok unutulan anıların yeniden canlandığı ve geleceğe nasıl bakacağımızı göreceğimiz bir dönem olacaktır.“ Dedi. Başkonsolos Ünal konuşmasında, bu hafta Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü ansına Batı Trakya’nın İskeçe ve Gümülcine‘de farklı ve güzel etkinliklerin düzenlendiğini belirtti ve Pazartesi akşamı Yassıköy’de Astrea salonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına devam edileceğini dolayısıyla da resepsiyona herkesi davet etti.

Bu selamlama konuşmalarının ardından etkinlik, Klasik Türk Sanat Müziği Dostları Derneği korosu sabık Milletvekili Şef Galip Galip’in yönetiminde birbirinden güzel Rumeli şarkılarını seslendirdi.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu