Yunanistan Haber

Çipras: “En Geç Üç Hafta İçerisinde Halk İradesine Başvurulmasını İstiyoruz”

"Bu hükümet bizim için ve her demokratik vatandaş için siyasi ve etik olarak devriktir. En geç üç hafta içerisinde halk iradesine başvurulmasını istiyoruz.”

Çipras, “Bu hükümet bizim için ve her demokratik vatandaş için siyasi ve etik olarak devriktir. En geç üç hafta içerisinde halk iradesine başvurulmasını istiyoruz.” Dedi.

Yunanistan’da, ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SİRİZA) lideri Aleksis Çipras, partisinin seçime kadar yasamaya ilişkin oylamalara katılmayacağını belirterek, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e seçim çağrısında bulundu.

Çipras, basına yaptığı açıklamada, ülkedeki Bakanlar, parti liderleri, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekilleri, gazeteciler ve Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin üst kademesinin Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlendiği iddialarını hatırlatarak, SİRİZA’nın sunduğu gensoru çerçevesinde Mecliste yapılan tartışmalarla birlikte bu iddiaların göz ardı edilemeyecek yeni gerçeklikleri ortaya koyduğunu ifade etti.

Dinleme skandalından Miçotakis’i sorumlu tutan Çipras, “Bu hükümet bizim için ve her demokratik vatandaş için siyasi ve etik olarak devriktir. Bir saniye daha iktidarda durup Yunan halkını ilgilendiren kritik kararları veremez. Bu nedenle Meclisin derhal feshedilmesini ve anayasanın öngördüğü gibi en geç üç hafta içerisinde halk iradesine başvurulmasını istiyoruz.” dedi.

Aşırı sağcı, Neo-Nazi Altın Şafak partisinin devamı niteliğindeki siyasi oluşumların Meclise girmesini engelleyecek yasal düzenlemeleri hariç tutan Çipras, “Bundan sonra Meclisteki hiçbir oylamaya katılmayacağız.” diye konuştu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu