Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Çiftçiler Gümülcine’den Atina’ya Seslendi, “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı!”

Ekonomik darboğazda olan özellikle azınlık çiftçisi sesini Atina’ya duyurmak üzere Gümülcine şehir meydanında toplandı.

Ekonomik darboğazda olan özellikle azınlık çiftçisi sesini Atina’ya duyurmak üzere Gümülcine şehir meydanında toplandı.

Rodop ilinin neredeyse tüm köylerinden Gümülcine şehir meydanında toplanan çiftçiler, son yıllarda üretim maliyetlerinin artması ve gelirin azalması nedeniyle çıkmaza giren çiftçiler taleplerini Atina’ya duyurmaya çalıştı.  Eyleme katılan çiftçiler 9 Aralık 2023 Cumartesi günü öğle saatlerinde traktörleriyle Gümülcine şehir meydanında toplandı.

Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası’yla ilan edilen uygulamaların Yunanistan genelinde tüm çiftçileri olumsuz yönde etkilerken, bu uygulamanın özellikle Batı Trakya’da yaşayan Azınlık çiftçisine ağır darbe vuruyor. Zaten kısıtlı imkanlar dahilinde tarımla uğraşan ve var olma mücadelesi veren Azınlık çiftçisi, ekonomik baskılar nedeniyle gerçek anlamda bir çıkmaza girmiş durumda.

Eylem için toplanan çiftçilerle birlikte olan Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı, Gümülcine Belediyesi Tarım Derneği Başkanı, Rodop ili Çiftçiler Birliği Başkanı, Rodop Arıcılar Derneği Başkanı birer konuşma yaptı. Yerel siyasiler de çiftçilerin eylemine destek verdi.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu