Yunanistan Haber

Chris Papas: “F-16’ların Türkiye’ye Satışı Düşünülemez, Karşı Çıkacağım”

Yunan-Amerikan Kongre Üyesi Chris Papas, “F-16'ların Türkiye'ye satışı düşünülemez, karşı çıkacağım” dedi.

Yunan-Amerikan Kongre Üyesi Chris Papas, “F-16’ların Türkiye’ye satışı düşünülemez, karşı çıkacağım” dedi.

Yunan-Amerikalı Kongre Üyesi Chris Papas, Türkiye’ye F-16 veya başka herhangi bir Amerikan silahının satışını engelleme niyetini dile getirdi ve aslında böyle bir hareketi düşünülemez olarak nitelendirdi.

Chris Papas, “Bir yılı aşkın bir süre önce, Biden yönetimine, Erdoğan yönetimine yeni F-16’lar ve diğer savaş silahlarının potansiyel satışı konusundaki endişelerimi dile getirdim. O zamandan beri Türkiye’nin davranışları ve söylemleri, Türkiye’ye yapılacak herhangi bir satışla ilgili endişeleri artırdı. Ankara, CAATSA olarak bilinen ABD’nin Amerika’nın Düşmanlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Çıkması Yasasını ihlal etmeye devam etmekle kalmıyor, aynı zamanda daha fazla ihlalde bulunma tehdidinde bulunuyor.

Türkiye ayrıca Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımını haksız yere geciktirdi, Yunan hava sahasında rekor ihlallerde bulundu ve Yunanistan’ı sürekli savaşla tehdit ediyor. Ülkede herhangi bir Amerikan silahı satışı düşünülemez. Türkiye bu eylemleri durdurana kadar F-16’ların veya diğer ABD silahlarının Erdoğan’ın eline geçmesini önlemek için çalışmaya devam edeceğim. Satış devam etmemeli, Kongre’ye gelmeden önce herhangi bir plana karşı çıkacağım.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu