Batı Trakya Haber

Cami Mütevelli Heyeti Seçimi Yaptılar

İskeçe’ye bağlı Misvaklı (Feloni) köyü halkı Cami Mütevelli Heyetini seçti.

İskeçe’ye bağlı Misvaklı (Feloni) köyü halkı Cami Mütevelli Heyetini seçti.

İskeçe’ye bağlı Misvaklı (Feloni) köyü halkı Cami Mütevelli Heyetini seçti. 5 adayın olduğu seçime yaklaşık 130 kişi katıldı ve yapılan seçim sonrasında köy halkı Cami Mütevelli Heyetini seçti.

İskeçe Azınlık Milletvekili Burhan Baran seçimi yakından izlemek ve birlik beraberlik içinde gerçekleştirilen bu hareketlerinden dolayı Cami Mütevelli Heyetini seçimle belirleyen köy halkını destekleyerek tebrik etti.

Şu an İskeçe bölgesinde ibadete açık Camilerde yaklaşık yüzde altmışında Cami Mütevelli Heyetleri bulunmuyor. Bu da tabii ki bir eksiklik olarak karşımızda duruyor. Umarız Misvaklı köy halkının bu seçim hareketi diğer köylerimize de örnek olur.

Milletvekili Baran şahsına ait sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada, “İskeçe’mizin birçok köyünde Cami Mütevelli Heyetleri oluşturulamaz iken, Misvaklı köyünde çok adaylı ve katılımlı cami mütevelli heyeti seçimlerinin yapılması beni ziyadesi ile memnun etti. Kendilerini ziyaret edip başarılar diledim. Bu girişim, İskeçe’mizde cami mütevelli heyeti olmayan birçok köye örnek olması dileği ile.” İfadelerini kullandı.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu