Yunanistan Haber

Büyükelçi Özügergin Atina’da Türkiye’nin Bölgedeki Çıkarlarını Dile Getirdi

Atina’da gerçekleştirilen “4. Balkanlar ve Karadeniz Forum” etkinliğinde Türkiye’yi Büyükelçi Özügergin temsil ediyor.

Atina’da gerçekleştirilen “4. Balkanlar ve Karadeniz Forum” etkinliğinde Türkiye’yi Büyükelçi Özügergin temsil ediyor.

Büyükelçi Özügergin, “4. Balkanlar ve Karadeniz Forum” nun (BBSF 2022) açılış törenine katılarak bölge ve ötesindeki enerji ve iklim değişikliğine ilişkin düşüncelerini paylaştı.

13 ve 14 Aralık tarihlerinde Atina’da Akropolis Müzesi’nde gerçekleştirilen “4. Balkanlar ve Karadeniz Forumu” nda “2022 sonrası Avrasya bağlantı noktası: güvenlik, ticaret ve yatırımlar için yüksek riskli arena” başlıklı konular ele alınıyor.

Konuşmacılar Türkiye’nin Atina Büyükelçileri Burak Özügergin, Mısır Büyükelçisi Omar Amer Youssef, Yunanistan Enerji Bakanlığı Enerji ve Mineral Hammaddeler Genel Sekreterliği Ofisi Müdürü Dimitrios Kardomateas ve ABD’nin Atina Büyükelçiliği Ekonomik İşler Müsteşarı Erik Holmgren.

Bu yılki Balkanlar ve Karadeniz Forumu, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan dürüst, tutarlı ve yapıcı bir diyaloğun yolunu açmayı amaçlayarak güvenlik, ticaret ve yatırım için yüksek riskli bir arena olarak 2022 sonrası Avrasya ilişkilerine odaklanacak. Doğu Avrupa’daki son olaylar, korkunç sonuçları henüz belirlenmemiş olan yeni ve tehlikeli bir şekilde istikrarsızlaştırıcı bir duruma yol açtı.

BBSF, Balkan ve Karadeniz bölgelerinde istikrarı, büyümeyi ve işbirliğini geliştirmeye kendini adamış önde gelen işadamları ve politikacılar için bağımsız bir finansal platform, merkezi kavşak merkezdir.

Ve bu yıl Atina’da düzenlenen etkinlikte, kamu ve özel sektörden seçkin konuşmacılar ve önde gelen aktörler, zorlukları gözden geçirmek, etkileri değerlendirmek, ikili ve çok taraflı işbirliği fırsatlarını belirlemek ve güvenliği, sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmenin yenilikçi yollarını keşfetmek için katılacak ve etkileşimde bulunacaklar.

BM Kadın Birimi, EAAS, BSEC, RCC, Avrupa Bankacılık Federasyonu, IENE, ELIAMEP, Clingendael Enstitüsü, vb. dahil olmak üzere önde gelen bölgesel ve uluslararası kuruluşlarla değerli işbirliğinden yararlanan bu yılki Balkanlar ve Karadeniz Forumu gündemindeki son derece güncel konuları içeriyor:

-Enerji arzı ve güvenliği, Yaptırımlar ve kesintiler dünyasında çevresel taahhütler.

-İnovasyon & Teknoloji, Finans sektörü, Toplumun hizmetine yönelik yatırımlar.

-Ara bağlantılar-Altyapılar.

-Bölgelerin ekonomik coğrafyasına dayalı bölgesel işbirliği/entegrasyon.

-Sürdürülebilir ekonomiler inşa etmek için toplumsal cinsiyet inovasyonuna yatırımların yapılması.

-Küresel çalkantılar ve bunların Balkanlar ve Karadeniz bölgesine etkileri.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu