Batı Trakya Haber

“Bölgemizde Derneğimiz Üzerinden Siyaset Yapma Gayretinde Olanlar Var“

Yunanistan’daki Milletvekili seçimleri öncesinde bölgemizde Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği üzerinden siyaset yapma gayretinde olanların gözlemlendiği ileri sürülüyor.

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği yaptığı yazılı açıklamada Yunanistan’daki Milletvekili seçimleri öncesinde bölgemizde Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği üzerinden siyaset yapma gayretinde olanların gözlemlendiğine vurgu yapıyor.

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği, son günlerde derneğin hukuki süreciyle ilgili olarak kamuoyunda yapılan bazı açıklamalar üzerine yazılı açıklama yayımlamayı uygun buldu. Açıklamada, “Yunanistan’da Milletvekili seçimleri öncesinde bölgemizin çeşitli siyasi çevreleri Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği‘nin adı üzerinden siyaset ve propaganda yapma gayretinde oldukları görülmektedir.“ İfadeleri kullanılıyor.

Derneğin adında ve amaçlarında meşru olmayan hiçbir unsur bulundurmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği olarak bilmenizi isteriz ki; bizlere manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Fenerbahçe Spor Kulübü‘nün bünyesinde konuşulduğu gibi, Fenerbahçe, şahıslar ve siyasetten daha büyüktür” ifadelerine yer verildi.

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Değerli Batı Trakyalı soydaşlarımız, pek kıymetli Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği üyeleri ve dostlarımız;

Şubat ayında, Rodop Asliye Hukuk Mahkemesi Savcılığı tarafından, Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneğinin aleyhine açılmış kapatma davası vesilesiyle Derneğimiz fazlasıyla gündem konusu olmuştur. Aynı zamanda, Derneğimiz hakkındaki gelişmeler, halkımız arasında birçok sorulara ve çeşitli yorumlara sebep olmuştur. Bu sebepten dolayı, Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği, yani, bu sürecin gerçek muhatabı olarak, önemli bazı konulara açıklık getirmemiz zaruri hale gelmiştir.

Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği, geçtiğimiz yılın Kasım ayında, Yunan Medeni Kanununun hükümlerine uygun şekilde, Komotini (Gümülcine) Sulh Hakiminin kararıyla resmen kurulmuştur. Derneğimiz, adında ve mahkemece tescil edilen tüzüğünde tanımlandığı gibi, bir spor ve kültür tüzel kişisidir. Geçmişte, Batı Trakya’da benzer amaçlar ve isimlerle kurulan, fakat, kendi özel sebeplerince lağvedilen taraftar dernekleri gözlemlenmiştir. Gündemi meşgul eden, Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneğimiz, yeni bir kuruluş olup, her medeni ve demokratik toplumda olduğu gibi, mevcut ve ilgili tüm ulusal ve uluslararası mevzuatı göz önünde bulundurarak kurulmuştur, adında ve amaçlarında meşru olmayan hiçbir unsur bulundurmamaktadır. Bundan hiçbir soydaş, üye ve dostumuzun şüphesi olmasın.

Ancak, bölgemizin çeşitli siyasi çevreleri, ülkemiz Yunanistan’da gerçekleşecek milletvekili seçimleri öncesinde, Derneğimizin hukuki durumu ile ilgili, kimileri gereksiz yorumlarla, toplumumuzun ve taraftarlarımızın aklını karıştırma çabasında oldukları anlaşılmaktadır. Aynı zamanda, sporun küresel faydalarını yüceltip, dostluk ve destek mesajları vermelerine rağmen, Fenerbahçe Spor Kulübünün ve Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği‘nin adı üzerinden siyaset ve propaganda yapma gayretinde oldukları görülmektedir.

Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği olarak bilmenizi isteriz ki; bizlere manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Fenerbahçe Spor Kulübünün bünyesinde konuşulduğu gibi, Fenerbahçe, şahıslar ve siyasetten daha büyüktür.

Mevcut hukuk ekibimiz ve dernek yönetimimiz haricinde, hiçbir siyasi kişiyi ülke adaleti ve toplumumuz nezdinde, Derneğimizin savunucusu tayin edip vazifelendirmemişizdir. Söz konusu görevler, tüzüğümüzde öngörülen, yasalara uygun şekilde icra edilmektedir. Derneğimizin iç işleyişine saygı duymayarak, Derneğimiz üzerinden algı yaratılması ve menfaat sağlanması girişimleri tarafımızca tasvip edilmemektedir.

Netice itibariyle, herkesten, işlemekte olan hukuki süreci sabırla takip edip, Fenerbahçe Spor Kulübünü ve özellikle, Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneğini, siyasete, şahsi ve politik çıkarlarla alet etmemesini talep, değerli soydaş, üye ve dostlarımızdan da, Derneğimizi, siyasi tartışmalara taraf etmeye çalışanlara itibar etmemelerini, yasal yolları izleyen Derneğimizi, ilgiyle kucaklamalarını rica ederiz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu