Uncategorized

“Biz Korkutucu Bir Rakibiz ve Çekici Bir Ortağız”

"Türkiye ile olan ulusal sorunumuzdan bahsetmiyorum. Zaman durgunluk içinde ama her zaman hazırlıklı olmalıyız. Biz korkutucu bir rakibiz ve çekici bir ortağız.”

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros, “ Türkiye ile zaman durgunluk içinde, ama her zaman hazırlıklı olmalıyız. Biz korkulu bir rakibiz ve çekici bir ortağız.” İfadelerini kullandı.

Yunanistan Genelkurmay (GEETHA) Başkanı General Konstantinos Floros, Yunan Alpha televizyonunda yayınlanan “Başkahramanlar” programına konuştu. Floros, “Bir ülke için en önemli şey güvenilir, verimli ve güçlü bir Silahlı Kuvvetlere sahip olmaktır. Biz korkutucu bir rakibiz ve çekici bir ortağız” ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı General Floros şunları dile getirdi:

“Biz korkutucu bir rakibiz ve çekici bir ortağız”

blank

“Güvenliğin faydası, var olduğu zaman, çoğu kez ona gereken önemi vermediğimiz bir şeydir. Ancak arz sıkıntısı olduğunda veya şüphe duyulduğunda herkes bakışlarını güvenliğe, dış güvenliğe çeviriyor. Bu bizim “ürettiğimiz” iyiliktir. Bu yüzden yılın 365 günü gece gündüz çalışıyoruz, toplum da bunu anlıyor ve karşılığını bize veriyor. Herkesin güvende olabilmesi için geç saatlere kadar uyanık kalmak güzel bir şey.

Özellikle bulunduğumuz bölgede, çünkü coğrafyayı değiştiremezsiniz, coğrafya bellidir, keşke Yunanistan’ı daha barışçıl bir yere çekebilseydik. Dolayısıyla bulunduğumuz bu yerde Silahlı Kuvvetlere hem de güçlü Silahlı Kuvvetlere ihtiyacımız olacak.

Haritaya bir göz atmak yeterli. Balkanlar: sessiz ama yeterli değil. Ukrayna, Dağlık Karabağ’da, Azerbaycan-Ermenistan’da olanları gördük. Daha ileri gidelim. Afganistan.  Buraya doğru geliyoruz ve Irak var, Suriye var, Lübnan var, Libya var, şimdi İsrail var, Sudan da vardı.

Türkiye ile olan ulusal sorunumuzdan bahsetmiyorum. Zaman durgunluk içinde ama her zaman hazırlıklı olmalıyız. Biz korkutucu bir rakibiz ve çekici bir ortağız.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu