Yunanistan Haber

“Biz Abdülhamid Han İle Uğraşırken Türkiye Uluslararası Bir Rol İnşa Ediyor”

"Türkiye bu günden itibaren, tipik olarak tüm Avrupa'nın beslenmesinde rol oynamaktadır. Biz ise Yunanistan-Türkiye gerginliği ile uğraşıyoruz.”

Yunan basını bugün Türkiye’ye geniş yer ayırdı ve yaptığı haberlerde, “Avrupa’nın ekmeği! “Aracı Besleyici” Türkiye, biz ise Abdülhamid Han ile uğraşırken uluslararası bir rol inşa ediyor.” İfadelerine yer veriyor.

Yeni Türk sondaj gemisi Abdülhamid Han ve Yunanistan-Türkiye gerilimi ile uğraşıyor olabiliriz, ancak komşu ülkenin uğraşması gereken daha ciddi meseleleri var.

Türkiye bu günden itibaren, tipik olarak tüm Avrupa’nın beslenmesinde rol oynamaktadır. Ukrayna tahılını taşıyacak olan ilk gemi Pazartesi sabahı Odessa limanından ayrıldı. Biz ise Yunanistan-Türkiye gerginliği ile uğraşıyoruz.”

“Ne gerekiyorsa soğukkanlılıkla ve kararlılıkla yapacağız”

Yunanistan hükümet sözcüsü İkonomu, “Ne gerekiyorsa soğukkanlılıkla ve kararlılıkla yapacağız.” Dedi.

Yunanistan hükümet sözcüsü Giannis İkonomu Abdülhamit Han’ın hareketlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan İkonomu, “Ulusal egemenliğimiz ve egemenlik haklarımızla ilgili konularda istikrarın sağlanması, gerilimin olmaması, Barışın sağlanması ve tabii ki boyun eğmemek için ne gerekiyorsa soğukkanlılıkla ve kararlılıkla yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu