Yunanistan Haber

Birlik Oldular Türkiye’ye Saldırdılar

Andrulakis, Türkiye’deki bireylere yönelik hedefli mali yaptırımların uygulanmasını yineledi ve Türkiye'ye tüm Avrupa genelindeki ülkeler tarafından silah ambargosunun uygulanmasının gerekli olduğu konusunda ısrar etti.

Avrupa Parlamentosu’ndaki Yunan milletvekilleri, yarın oylanacak Türkiye raporuyla ilgili tartışmanın bir parçası olarak Strasburg’daki Avrupa Parlamentosu genel kurulunda Türkiye hakkında oldukça sert dil kullandılar.

PASOK – Değişim Hareketi Başkanı Nikos Andrulakis, Yunan adalarının silahsızlandırılmasına ilişkin Türkiye’nin tutumunun kabul edilemez olduğunu, Ankara’nın Kıbrıs sorununda provokatif tavırlar sergilediğini dile getirdi. Ve aynı zamanda Türkiye’de sistematik olarak insan hakları ihlalleri yaşandığını söyledi.

Andrulakis, Türkiye’deki bireylere yönelik hedefli mali yaptırımların uygulanmasını yineledi ve Türkiye’ye tüm Avrupa genelindeki ülkeler tarafından silah ambargosunun uygulanmasının gerekli olduğu konusunda ısrar etti.

Andrulakis şu ifadeleri kullandı. “Birlik, Putin’le yaptığı hataları Erdoğan’la tekrarlamamalı. Uluslararası hukuka meydan okuyan herkese aynı şekilde davranılmalıdır. Eylül 2020’den bu yana Parlamento olarak çağrıda bulunduğumuz gibi, bireylere yönelik finansal yaptırımlar ve Avrupa genelindeki ülkelerden silah ambargosu uygulansın.”

Yeni Demokrasi Milletvekili Eliza Vozemberg, Erdoğan’ın revizyonist duruş sergilediğini, NATO’ya şantaj yaptığını, Yunanistan Başbakanına hakaret ettiğini, uluslararası hukuku hor gördüğüne atıfta bulundu.

SİRİZA Milletvekili Papadimulis ise, “Bölgede barış ve istikrar istiyorsak, Türkiye’ye karşı daha katı bir duruşa, eşit mesafe mantığına değil, daha fazla baskıya ihtiyacımız var. Erdoğan’ın Yunanistan ve Kıbrıs’a yönelik saldırganlığı onu demokrasiden, uluslararası hukuktan ve AB’den daha da uzaklaştırarak istikrarsızlaştırıcı bir faktör ve güvenilmez bir ortak haline getiriyor.” İfadelerini kullandı.

Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Stelios Kiburopulos da, “Türkiye, Ege’deki Yunan adalarının egemenliğine meydan okuyarak saldırganlığını artırıyor ve Kıbrıs’taki politikası BM kararlarını ihlal ediyor, Libya ve Suriye’yi istikrarsızlaştırıyor, Ayasofya’daki yıkımı görmezden geliyor ve dini azınlıklara baskı yapıyor. AB, değerlerine saygı göstermeli, Türkiye’nin katılım müzakerelerini donmuş halde tutmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Son olarak, Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Anna-Michel Asimakopulu, Türkiye’nin davranışına “sıfır tolerans” çağrısında bulundu. Asimakopulu, “Rus işgalinden çıkardığımız sonuç buydu. Aynı zamanda iki sandala basan Türkiye, net bir karar almaya davet edilmelidir. Başka bir tolerans göstermemeliyiz.  Yunanistan, Türkiye ile karşılaştığı zorluklar karşısında üzerine düşeni yapıyor ve Avrupa, Yunanistan’a karşı üzerine düşeni yapmalıdır. “Yeter artık”. İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu