Yunanistan Haber

Bir Yandan Getiriyorlar, Bir Yandan Da Eğitiyorlar!

Yunanistan'ı bölgede bir sıçrama tahtası olarak gören ABD, Yunanistan'a silah tedariğinde bulunmaya devam ediyor.

Yunanistan’ı bölgede bir sıçrama tahtası olarak gören ABD, Yunanistan’a silah tedariğinde bulunmaya devam ediyor.

ABD, İhtiyaç Fazlası Savunma Malzemesi (Excess Defense Articles–EDA) programı kapsamında Yunan ordusuna M1117 Koruyucu Zırhlı Güvenlik Aracı teslim etmeye devam ediyor. Son olarak Selanik limanına gelen Amerikan kargo gemisi 180 adet daha M1117 Koruyucu Zırhlı Güvenlik Aracını getirdi.

Böylece Selanik’te teslim alınan ve daha önce gelen 174’e eklenen 180 Zırhlı araç sayısı, toplamda 1.200 olarak bakıldığında 354’e ulaştı. Gelen araçların bakım ve onarımı yapıldıktan sonra Batı Trakya başta olmak üzere Ege’deki adalarda bulunan askeri kışlalara konuşlandırılmaya devam ediyor.

Yunanistan ABD’den EDA programı kapsamında teslim alacağı  M1117’lerin ulaşım ve denetleme masrafları için ise 102 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirecek. Ayrıca araçlar üzerinde yapılacak herhangi bir değişikliğin bedeli de Yunanistan tarafından karşılanacak.

Eğitmeye devam ediyorlar

Gelen araçların bakım, tamir gibi işlemlerin Yunan ordusu tarafından yapılması için teknik personeli ABD ordusu teknik personeli tarafından araç üzerinde uygulamalı olarak tüm parçalarıyla birlikte eğitiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu