Batı Trakya Haber

Batı Trakya Türk Azınlığı İskeçe Müftüsünü Seçiyor

Batı Trakya’nın İskeçe ili genelinde Batı Trakya Türk azınlık tarafından Müftü seçimi yapıldı. Şimdi olumlu yönde karar vermek, tarihe geçmek Başbakan Miçotakis ve Yunan devletinin elinde.

Batı Trakya’nın İskeçe ili genelinde Batı Trakya Türk azınlık tarafından Müftü seçimi yapıldı. 83 camide cemaat tarafından el kaldırma yöntemi ile yapılan seçime yoğun katılım olduğu gözlemlendi.

Yunanistan’ın keyfi uygulamayla, 1912 Atina Anlaşması ve 1923 Lozan Anlaşmalarını hiçe sayarak Azınlığın kendi Müftüsünü seçme hakkını elinden alarak, Yunan devleti tarafından yaklaşık 2.5 yıldan bu yana üzerinde çalışılan ve Batı Trakya’da Müftülüklerin işleyişini ve Müftülerin seçilmesi konusunu Yunanistan’ın isteği doğrultusunda düzenlenen yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Oysa bu yasa tasarısının hazırlanmasında yukarıdaki Anlaşmalar ve Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk Azınlığının yetkili organların görüşü alınmadan yapıldı.

Şimdi bir kez daha Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlık, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e, 9 Eylül 2022 Cuma günü İskeçe ilinde 83 camide çok yoğun bir katılımla seçilen Müftünün göreve atanması için gereken prosedürün uygulanması için çağrıda bulunarak, Batı Trakya’da uzun yıllardan beri devam eden Müftülük sorununu çözen bir Başbakan olarak tarihe geçmesi için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Her fırsatta Avrupalı diğer ülkelere Azınlığı bir model olarak gösteren Yunanistan’a, gerçek anlamda model olabilecek bir fırsat doğdu. Azınlığın seçtiği Müftüyü göreve getirin ve gerçekten Avrupa’da yükselen İslam karşıtı saldırıların durmasına vesile olabilecek bir modelin uygulandığını göstermek için büyük bir fırsatın doğduğunu unutmayın.

blank

 

Video yükleniyor……

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu