Yunanistan Haber

Bakan Voridis Tripoliçe’de Anıt Açılışına Katıldı

Mora’da Tripoliçe’den Türkleri kovan ve ilk kahraman olarak adlandırılan Manolis Dunias anısına yaptırılan anıt açılışı gerçekleştirildi.

Mora’da Tripoliçe’den Türkleri kovan ve  ilk kahraman olarak adlandırılan Manolis Dunias anısına yaptırılan anıt açılışı gerçekleştirildi.

Yunanistan Mora’da Tripoliçe’den Türkleri kovan ve  ilk kahraman olarak adlandırılan Manolis Dunias anısına yaptırılan anıt açılışı 24 Eylül Cumartesi günü Tripoli kentinin Metamorfosi semtinde Yunanistan İçişleri Bakanı Makis Voridis, Belediye Başkanı, Milletvekilleri ve yoğun halk katılımıyla gerçekleştirildi.

Anıtın açılışında bir konuşma yapan Yunanistan İçişleri Bakanı Makis Voridis, yoğun diplomasi trafiği nedeniyle Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yurt dışında bulunduğunu ve bu nedenle açılışa katılamadığını ve kendisini vekaleten bu anlamlı törene katıldığını söyledi.

Bakan Voridis, “Dunias, Türklerin bugüne kadar kabul edemediği tarihi kurdu. Bu anıt dosta düşmana Tripoliçe destanını hatırlatacak. Manolis Dunias Tripoliçe’de gösterdiği kahramanlık ve yaptıklarıyla Yunanlıların bağımsızlığının temelini attı. Bu öyle bir şey ki Türkler bunu halen bugün dahi unutamıyorlar.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu