Yunanistan Haber

Atina’yı Akropol Tepesinden Seyrettiler

Başbakan Miçotakis sabah erkenden Alman Başbakanı Olaf Scholz ile birlikte Akropolis tarihi alanını gezdi.

Başbakan Miçotakis sabah erkenden Alman Başbakanı Olaf Scholz ile birlikte Akropolis tarihi alanını gezdi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz, 27 Ekim Perşembe günü sabah saat 08.45 civarında Akropolis arkeolojik alanına geldi. Konuk Alman Başbakan Miçotakis ile birlikte Akropol  arkeolojik alanı gezdi. Alman Başbakan’a Yunanlı Prof. Manolis Korres Akropol tarihi alanı hakkında detaylı bir sunum yaptı.

Şu saatlerde birlikte sabah kahvaltısı yapan Miçotakis ve Scholz saat 11:00 da Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda baş başa bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşme sonrası iki liderin basına ortak bir açıklama yapması bekleniyor. Daha sonra da iki ülkenin heyetleri bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Kaynaklar, Yunan Başbakanı Miçotakis’in Alman Başbakanı Olaf Scholz’a Türkiye’nin yayılmacı ve saldırgan politikalarla Yunanistan’ı tehdit ettiğini ve bu nedenle Türkiye’ye silah satışının kısıtlanmasını talep edeceği belirtiliyor.

Masada ayrıca Dedeağaç limanı, Ukrayna, Doğu Akdeniz ve Yunanistan’ın Almanya’dan Leopard HEL 2 tanklarının modernize edilmesi ve yeni tank alımının da olması bekleniyor.

blank

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu