Yunanistan Haber

Atina’da “Harita Üzerinde Kriz Yönetimi” Tatbikatı Gerçekleştirildi

NATO Özel Harekat Karargahı himayesinde ve Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından “Harita Üzerinde Kriz Yönetimi” tatbikatı gerçekleştirildi.

NATO Özel Harekat Karargahı himayesinde ve Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından “Harita Üzerinde Kriz Yönetimi” tatbikatı gerçekleştirildi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı (GEETHA) tarafından yeni oluşturulan Özel Harp Komutanlığı’nın öncülüğünde ve NATO Özel Harekat Karargahı himayesinde (NATO Special Operations Headquarters – NSHQ), Atina’da Silahlı Kuvvetler Ordu Evi’nde, 30 Kasım 2022 Çarşamba gününden 01 Aralık 2022 Perşembe gününe kadar “Harita Üzerinde Kriz Yönetimi” tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat, Silahlı Kuvvetlerin, devlet kurumları ve servisleri ile ortak ilgi alanlarındaki işbirlikleri ve ortak eğitimleri açısından GEETHA’nın daha geniş planlaması bağlamında gerçekleştirildi.

Tatbikatın amacı, hibrit savaş ve bütünsel savunma konularında mevcut strateji ve harekat planlaması konusunda ortak bir anlayış oluşturmak, kurumlar arası organların sorumluluklarının karşılıklı olarak anlaşılması ve netleştirilmesi ile birlikte çalışabilirlik ve aralarındaki sinerjinin teşvik edilmesiydi.

Tatbikat, NATO Özel Harekat Karargahı’nın (NSHQ) uzman personelinin yardımıyla derlenmiş olup, Temmuz 2022’de TTX şeklinde düzenlenen “Savunmaya Bütüncül Yaklaşım” başlıklı seminerin pratik yansıması olup, barış, gerilim-kriz ve düşmanlıklarda kriz yönetimine ilişkin varsayımsal bir senaryoya dayanıyordu.

Tatbikata, Yunanistan Silahlı Kuvvetler’in Kara, Hava, Deniz Komutanlıklarından ve Özel Harp Komutanlığı’ndan uzman personelin yanı sıra Dışişleri, Sivil Savunma, İçişleri, Dijital Yönetim, Denizcilik ve Adalar Politikası, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlıklarından ve Ulusal İstihbarat Servisi’nden (EYP) üst düzey temsilciler katıldı.

blank

Temmuz 2022’de TTX şeklinde düzenlenen “Savunmaya Bütüncül Yaklaşım” başlıklı seminer.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu