Yunanistan Haber

Askeri Alanda Savunma İşbirliğini Görüştüler

“İsrail ile Yunanistan arasındaki güvenlik ilişkileri hem halklar hem de tüm bölge için büyük önem taşımaktadır."

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos, İsrail Başbakan Vekili ve Savunma Bakanı Benjamin Gantz ile görüştü. Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Yunanistan ile İsrail arasındaki stratejik savunma ilişkisinin önemi vurgulandı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Lagonisi’de Economist’in düzenlediği 26. yuvarlak masa görüşmeleri toplantısına katıldı ve burada İsrail Başbakan Vekili ve Savunma Bakanı Benjamin Gantz ile görüştü.

İki ülke Silahlı Kuvvetleri arasındaki mükemmel düzeydeki işbirliğinden ve önemli silahlanma programlarıyla savunma sanayii alanındaki işbirliğinden de memnuniyetler dile getirildi.

Yunanistan ve İsrail arasındaki ikili işbirliğinin önemine vurgu yapan Benjamin Gantz, “İsrail ile Yunanistan arasındaki güvenlik ilişkileri hem halklar hem de tüm bölge için büyük önem taşımaktadır. Panagiotopulos ile savunma sanayilerimiz arasındaki artan işbirliğini ve özellikle de İran tehdidi olmak üzere karşı karşıya olduğumuz ek zorlukları görüşmeden mutlu oldum. Gündemimizde ortak endüstriyel projeler, milyonlarca avroluk işbirliği, Ar-Ge programları, bilgi ve stratejik alışverişler var.” Yorumunu yaptı.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu