Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

“Ankara’nın Kirazını Trakya’da “Dolu Vurdu”

“Bulatköy’de 10'dan fazla Kiraz Festivali’ne katılmış biri olarak, bu yılın tek bir nedenden dolayı en iyisi olduğunu söyleyebilirim: Türkiye Başkonsolosluğu'nun olmaması.”

Yunan basını bu başlığı da attı ya yazık…. Amaç bu muydu?

Yıllarca “Türk Kültürü”nün, Yunan Kültürüyle birlikte dengeleri koruyarak yaşandığı, yaşatıldığı Kiraz Festivalleri ne durumlara düştü! Bir taraf bayram yaparken, diğer taraf ise yaşananlara bir anlam veremiyor. Dengeler altüst oldu….Sanki Kiraz Festivali Türklerin elindeydi de alındı, Yunanlılar hakimiyet sürüyor anlayışı çıkıyor yazılan yazılardan….Afferin bu durumu buraya kadar getirenlere…..Gelmesine vesile olanlara……

Burada sadece Yunanlılar yok! Türk Azınlık insanı da burada! Aile fotoğrafına baktığım zaman çok eksiklerin var olduğu açıkça ortada. Hiç “neden?” diye soran var mı kendine?

Ne İskeçe Türk Birliği’nin ne de Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin Folklor grupları oradaydı. Neden? Neden katılmadılar sizce?

Yunan gazetecinin de yazdığı gibi Başkonsolos Sayın Ömeroğlu mu göndermedi? Yoksa siz de mi öyle düşünüyorsun? Başkonsolos Ömeroğlu Batı Trakya’daki görevine başladığı günden beri ne zaman ülkemiz Yunanistan’ın içişlerine, Yerel Yönetimlerin içişlerine ve yönetim şekline karıştı ki? Bir tanesini ispat edemez kimse!! Sayın Murat Ömeroğlu diplomatik teamül kuralları gereği davet edildiği etkinliklere katılmıştır. Aynen buradaki görevlerinden gelip geçen diğer Başkonsoloslar gibi….

Yazılanlar sadece varsayım ve karalama kampanyasından öte gitmedi. Bu yıllarca böyle oldu. Ki bu tür söylemleri zaten Yunan basını ve Başkonsolosu ve Başkonsolosluğu burada istemeyenler yazıp çiziyor, dile getiriyor, yoksa bunları da bilmiyorsunuz? “Başkonsolosluk Kapatılsın” diyen zihniyeti de mi bilmiyorsunuz?

Bir Kiraz Festivali düşünün, ekonomik krize rağmen Belediye’nin bütçesinden harcanan onbinlerce Euro ama Kiraz için, Kiraz üreticisi için, Yassıköy Belediyesi sakinleri için hiçbir faydası olmadığı açıkça görüldü.

Yapılan selamlama konuşmalarında birileri çıkıp halen “Kiraz Kooperatifi kurulsun” teklif, yapıyor. Oysa var olanların nasıl yaşatılması gerektiğine kimse bakmıyor, çözüm üretmiyor. Sadece “kurun gitsin, parçalayın gitsin, birbirinizi yiyin gitsin” anlayışı hüküm sürmeye devam ediyor…..

Trampet ve davul zurnayla, “vur patlasın çal oynasın” anlayışıyla Belediyecilik yönetilseydi……

Bakınız Yunanlı gazeteci daha makalesinin başında ne yazmış!!!

“Ankara’nın Kirazını Trakya’da “Dolu Vurdu”

“Bulatköy’de 10’dan fazla Kiraz Festivali’ne katılmış biri olarak, bu yılın tek bir nedenden dolayı en iyisi olduğunu söyleyebilirim: Türkiye Başkonsolosluğu’nun olmaması.”

blank

Bunu Batı Trakya Türkleri yazdırmadı!

Ama Başkonsolos Murat Ömeroğlu ve “Türk Kahvaltısı”nı sevenler Pazar sabahı kah Gümülcine’de, kah İskeçe’de KİRAZ REÇELİni afiyetle soydaşlarıyla birlikte yedi, tadını çıkardı. Üstüne üstlük Türk çayının yanında bir de orta şekerli Türk Kahvesini de keyifle içti!!!!

Neden mi? Kiraz Festivali’nden dolayı değil, tayini Ata Yurdumuz Moğolistan’da ULANBATUR’a çıktı….. Meşhur Gazeteci İsa kulunun duası kabul oldu galiba….Yaşasın Cumhuriyet……

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu