Yunanistan Haber

Andrulakis: “Türkiye’ye Tek Bir Mermi Dahi Satılmasın”

PASOK Değişim Hareketi Başkanı Andrulakis Avrupalı Milletvekillerine seslendi ve “Türkiye’ye tek bir mermi dahi satılmasın” dedi.

PASOK Değişim Hareketi Başkanı Andrulakis Avrupalı Milletvekillerine seslendi ve “Türkiye’ye tek bir mermi dahi satılmasın” dedi.

Yunanistan’da PASOK Değişim Hareketi Başkanı ve Avrupa Milletvekili Nikos Andrulakis, “Türkiye’ye tek bir mermi, hele hele savaş uçakları ve uçak gemileri satılmamalı” Dedi.

Strazburg’da Avrupa Parlamentosu’nda PASOK Değişim Hareketi Başkanı ve Avrupa Milletvekili Nikos Andrulakis Türkiye’yi kastederek, “Güneydoğu Akdeniz’de barışı tehdit eden bir ülkeye tek bir mermi, hele hele savaş uçakları ve uçak gemileri satılmamalı” Dedi.

Andrulakis konuşmasında şunları dile getirdi: “2022’de, yatıştırma politikasının uluslararası hukuka saygı duymayan revizyonist liderlere karşı işe yaramadığı ortaya çıktı. Avrupa, vatandaşlarını yeterince koruyabilmesi için bir savunma birliği yönünde gerekli adımları derhal atmalıdır.

Putin’in yasadışı Ukrayna işgalinin sonuçlarını yaşarken, Avrupa liderliği Türkiye’nin Yunanistan ve Kıbrıs’a yönelik devam eden ve tırmanan provokasyonlarına kayıtsız kalıyor.

Türkiye, Yunanistan’ın yakında yeni Türk füzesinin (Tayfun) menziline gireceği tehdidi ve Yunanistan’ın adalar üzerindeki egemenliğinin sorgulanmasının ardından, Ege ve Girit’teki egemenlik haklarını kullanması durumunda Yunanistan’a yönelik casus belli’yi yalnızca tekrarlamakla kalmadı, hatta genişletti.

Yunanistan ulusal egemenliğini sarsılmaz bir şekilde savunmaya devam edecektir. Ancak, özellikle NATO’dan eşit mesafe politikası Erdoğan’a bir mazeret sağlıyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu