Yunanistan Haber

Andrulakis: “Erdoğan Rejimini Vuracak Yaptırımlar Derhal Uygulanmalıdır”

Androulakis, “Türkiye'ye derhal Erdoğan rejimini vuracak silah ambargosu ve yaptırımlar uygulansın” çağrısında bulundu.

Yunanistan’da PASOK Partisi lideri Nikos Androulakis, “Türkiye’ye derhal Erdoğan rejimini vuracak silah ambargosu ve yaptırımlar uygulansın” çağrısında bulundu.

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in PASOK-Değişim Hareketi Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Milletvekili olan Nikos Andrulakis, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’ye silah ambargosu uygulanmasının acil bir gereklilik olduğunun altını çizdi.

Andrulakis Avrupa Parlamentosu’ndaki konuşmasında Türkiye’yi hedefe koyarak şu ifadelerle suçladı: “Türkiye bir kez daha Kuzey Suriye’de IŞİD’i kendi mücadeleleriyle önleyen Kürtleri bombalıyor. Uluslararası Hukukun tahrik ve sürekli ihlallerinin gözlemcisi olarak kaldığımız için kolayca unutuyor gibiyiz.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımını onaylamayı reddederek ve Yunanistan ile Kıbrıs’ın (Güney) egemenlik haklarını ayaklar altına alarak şantaj yapmaya devam ederken, Rusya’ya yaptırım uygulamayan tek NATO ülkesidir.

Pazar günü, “Atina usluca oturmazsa” diyerek, üretilmekte olan yeni füzenin menziline gireceğini söyleyerek ülkemizi tehdit etme küstahlığını bile gösterdi.

Bazılarının Avrupa Komisyonu ve Konsey’e inandığı gibi, bu müttefik bir ülkenin davranışı mı? Harekete geçmek için başka ne yapılması gerekiyor? Yapılabilecek en az şey, derhal bir silah ambargosu ve Erdoğan rejimini vuracak yaptırımların uygulanmasıdır.”

Milletvekili İlhan Ahmet’in bu açıklamaya cevabı nedir acaba?

Şimdi son olarak Batı Trakya Türkleri şunu merak ediyor. Geçtiğimiz hatalarda Ankara’ya giden ve Yunanistan ile Türkiye arasında sözde dostluğu pekiştirmek istediğini aktaran PASOK-Değişim Hareketi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, iki tarafın da aşırı açıklamalardan kaçınmasını dile getirmişti.

Acaba mensubu olduğu PASOK-Değişim Hareketi Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Milletvekili olan Nikos Andrulakis’in Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sarf etmiş olduğu sözler ve çağrıyı nasıl değerlendiriyor? Milletvekili İlhan Ahmet bir açıklama yapma cesaretini gösterebilecek midir?

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu