Yunanistan Haber

ABD, Yunanistan’ı “Devasa” Bir Şekilde Silahlandırmaya Devam Ediyor!

Miçotakis: "Vatan iki kat korunuyor: Bir yandan karada, havada ve denizde caydırıcı gücü artıyor. Öte yandan bu paket Amerikan rezervlerinden ücretsiz olarak sağlanacağı için, Yunan vergi mükelleflerine herhangi bir yük getirmiyor."

Başbakan Kiriakos Miçotakis, ABD’nin Yunanistan’a yönelik F-35 savaş uçağı satışına onay vermesi nedeniyle Başbakanlık ofisinden bir video mesaj yayınladı. Miçotakis mesajında F-35 savaş uçakları için, “Milli savunmamız ve Yunan diplomasisi açısından önemli bir gün” ifadelerini kullandı.

Başbakan Miçotakis, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’den 40’a kadar 5’inci nesil F-35 savaş uçağının yanı sıra fırkateyn, C 130 tipi ağır nakliye uçakları, tanklar, zırhlı araçlar ve diğer savunma ekipmanlarının satışına onay çıkmasıyla ilgili mektup sonrasında bir açıklama yaptı.

blankBaşbakan Kiriakos Miçotakis açıklamasında bu onayın, Yunan-Amerikan ilişkilerinin stratejik derinliğinin mühürlendiğini, aynı zamanda Yunan vergi mükelleflerine yük olmadan karada, denizde ve havada caydırıcı gücünü artırarak Yunanistan’ı korumak olduğunu dile getirdi. Başbakan, “bugünkü gelişme, son yıllarda her yerde takip ettiğimiz aktif güvenilirlik diplomasisini haklı çıkarıyor” dedi.

Başbakan Miçotakis mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Milli savunmamız ve Yunan diplomasisi açısından önemli bir Gün”

blank

“Bugün milli savunmamız ve Yunan diplomasisi açısından önemli bir gün. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken’dan aldığım bir mektuba dayanarak, Yunan-Amerikan ilişkilerinin stratejik derinliği vurgulanmış ve mühürlenmiştir.

Bununla birlikte Yunanistan, resmi olarak 40’a kadar yeni nesil F-35 savaş uçağını satın alma yolunda ilerliyor. Ancak aynı zamanda, Silahlı Kuvvetlerin üç kolunun yanı sıra, Yunan Sahil Güvenlik’i de kararlı bir şekilde güçlendiren çok büyük bir ekipman paketini ücretsiz olarak ediniyor.

Bunlar ekipmanlar fırkateynler, C-130 nakliye uçakları, tanklar ve zırhlı araçların yanı sıra, Mayıs 2022’de bizzat Başkan Biden’a yaptığım talep üzerine ülkemizin güvence altına aldığı birçok savunma malzemesinden oluşuyor. Böylece vatan iki kat korunuyor: Bir yandan karada, havada ve denizde caydırıcı gücü artıyor. Öte yandan bu paket Amerikan rezervlerinden ücretsiz olarak sağlanacağı için, Yunan vergi mükelleflerine herhangi bir yük getirmiyor.

Bu, Yunanistan’ın uluslararası cephelerdeki ittifak tutarlılığını ulusal çıkarlarıyla birleştiren sistemli, sessiz ve uzun bir çabanın sonucudur. Aynı zamanda dinamik ve bağımsız Yunan-Amerikan stratejik ilişkisini pekiştiren bir sonuç. Çünkü bugünkü gelişme, Ukrayna’daki savaştan NATO’nun genişlemesine ve Avrupa’nın enerji güvenliğine, Doğu Akdeniz’deki gerilimden Ortadoğu’nun dramına kadar son yıllarda her yerde takip ettiğimiz aktif kredibilite diplomasisini haklı çıkarıyor.

Yunanistan, önemli konularda net pozisyonları ve girişimleriyle artık Batı dünyasında aktif bir rol oynuyor. Ülkemizi sürekli bir destekçi, güvenilir bir muhatap, aynı zamanda gerekli bir dost ve ortak olarak gören ortakları ve müttefikleri bunu kabul ediyor.

Dolayısıyla ülkemiz, belirsizliklerin hakim olduğu bir dönemde, dünya haritasında ciddiyet ve jeopolitik olgunlukla durduğunu teyit ediyor. Aynı zamanda ulusal haklarına da hizmet ediyor, istikrar ve barış yolunda daima gururla ve milli özgüvenle savunmasına perde oluyor.”

blank

 

Haberin devamını oku

2 Yorum

  1. …Η ΕΛΛΑΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ”Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ”!!δεν χαίρεστε και δεν ικανοποιειστε που θωρακίζεται και εξοπλίζεται ΩΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ έναντι της απειλητικής,αρπακτικής, κατοχικής και γενοκτονικής”χώρας τουρκίας;;!!!…

  2. Η ΕΛΛΑΣ όπως ισχυρίζεστε είναι Χώρα και η Πατρίδα μας”!!!ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ,ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΉΣ,ΑΡΠΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗΣ”χωρας”,τουρκίας;”;;!!!…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu