Yunanistan Haber

ABD Yunanistan’da Varlığını Artırıyor

Atina’nın batısında bulunan Elefsina'daki 112. Avcı Kanadı önümüzdeki dönemde ABD Hava Kuvvetleri nakliye uçakları için hareketli bir üs olmaya hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan’ın değişik bölgelerinde askeri varlığını arttırmaya devam ediyor. Atina’nın batısında bulunan Elefsina’daki 112. Avcı Kanadı önümüzdeki dönemde ABD Hava Kuvvetleri nakliye uçakları için hareketli bir üs olmaya hazırlanıyor.

Bunun nedeni ise İsrail’de yaşanan savaş nedeniyle ABD silahlı kuvvetleri Doğu Akdeniz’de askeri varlığını arttırıyor. Amerikan Hava Kuvvetlerine ait C-130 nakliye uçakları ve yaklaşık 120 subay ve astsubay Elefsina’daki 112. Avcı Kanadı’na konuşlanacak. Deniz işbirliği, elektronik savaş ve istihbarat toplama uçakları olan C-17’ler Elefsina’ya konuşlandırılacak.

Amerikan askeri kuvvetlerin taşınması veya yeniden konumlandırılması için bir Yunan hava üssünü kullanması ilk kez değil. Ancak şu an Orta Doğu’daki savaş bulutları ek ihtiyaçlar yaratıyor. Dolayısıyla da malzeme ve personelin taşınması için Hava Kuvvetleri nakliye filosunun ana üssü olan Elefsina ideal bir konumdur. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait 5 ile 8 arasında C-130 nakliye uçağı Elefsina’da konuşlanacak.

Şu an Amerikan Hava Kuvvetleri halihazırda Girit adasındaki SUDA Hava Üssü’nü düzenli olarak kullanıyor. Hatta son günlerde Doğu Akdeniz’e ikinci bir uçak gemisinin gelmesiyle de beklenen destek ihtiyaçları katlanarak artıyor.

Atina’daki kaynaklara göre, Ekim ayı sonuna kadar toplam 15-20 ABD savaş gemisi (uçak gemileri, destroyerler, kruvazörler ve denizaltılar) Doğu Akdeniz’de olabilir; bu, daha geniş bölgede mevcut sabit olan altyapı tarafından desteklenemeyecek bir güçtür. Bu nedenle Elefsina’daki 112. Avcı Kanadı önümüzdeki dönemde Amerikan askeri varlığının başka bir merkezine dönüşecek.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu