Yunanistan Haber

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Atina’da

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Atina’da önemli temaslarda bulunuyor. Görüşmelerde Girit, Volos ve Dedeağaç masaya yatırıldı.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Atina’da önemli temaslarda bulunuyor. Görüşmelerde Girit, Volos ve Dedeağaç masaya yatırıldı.

Yunanistan Genelkurmay (GEETHA) Başkanı General Konstantinos Floros, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü Yunanistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren ABD Kara Kuvvettleri Komutanı General James C. McConville Atina’da makamında bir araya geldi. ABD’li Komutan Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Haralampos Lalusis’in davetlisi olarak Atina’da bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede, Yunanistan ile ABD arasındaki Güncellenmiş Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması (MDCA) çerçevesinde hem sayısal hem de niteliksel olarak sürekli güçlendirilen, operasyonel işbirliği ve ortak eğitim faaliyetleriyle sürekli derinleşen Yunanistan ve ABD arasındaki yakın askeri işbirliğini ele aldıkları belirtiliyor.

blank

Genelkurmay Başkanı Floros’un görüşmede, Yunanistan’ın her zaman güvenilir bir ortak ve müttefik olduğunu ve Doğu Kanadını güçlendirmek için ABD Silahlı Kuvvetleri ve NATO’ya önemli tesisler sağlamada Volos, Suda ve Dedeağaç gibi bölgelerde altyapılarının önemli rolünü vurguladığı ifade ediliyor.

Genelkurmay Başkanı Floros’un, Hanya kentinin Marathi bölgesinde bulunan ABD’ye ait Suda üssünün yanına Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin bir deniz ve hava üssü tesislerinin kurulmasına ilişkin planlamayı konuk Komutana aktardığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Son olarak General Floros’un, Yunanistan’ın tüm Balkan ülkeleri, çoğu Arap ülkesi ve İsrail ile askeri düzeyde geliştirdiği işbirliklerine ve çok taraflı girişimlere ve ayrıca Fransa ile stratejik öneme sahip bir savunma anlaşması akdedilmesi sonucu, birlikte Doğu Akdeniz bölgesinde ve ötesinde güvenlik ve istikrarın teşvik edildiğine vurgu yaptığı belirtiliyor.

GEETHA’daki görüşmenin tamamlanmasının ardından GES Komutanı, GEETHA Başkanı ve konuk ABD Kara Kuvvetleri Komutanıyla birlikte Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’a giderek bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu