Yunanistan Haber

ABD Dışişleri Bakanı Dedeağaç’a Mı Geliyor?

Amerika Dışişleri Bakanı Anthony Blinken 20 ve 21 Şubat tarihlerinde Yunanistan'ı ziyaret edecek ve Dedeağaç'a gelme olasılığı "açık.

Yunanistan’daki diplomatik kaynaklara göre, Amerika Dışişleri Bakanı Anthony Blinken 20 ve 21 Şubat tarihlerinde Yunanistan’ı ziyaret edecek ve Dedeağaç’a gelme olasılığı “açık” olarak değerlendiriliyor.

Bu günlerde Atina’da kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler, Dedeağaç-Burgaz boru hattını sadece gündemde tutmakla kalmadı, geçtiğimiz hafta Başbakan Miçotakis’in Dedeağaç’ta LNG ile çalışarak elektrik üretecek santralin temel atma törenine katılmasından sonra, santralin inşasına yatırım yapan Yunan Kopeluzos grubunun Dedeağaç-Burgaz boru hattıyla da ilgilenmesi artık açığa çıktı.

Durum bu yönde ilerlerken, Atina ve Dedeağaç bölgesindeki kaynaklar, Amerika Dışişleri Bakanı Anthony Blinken 20 ve 21 Şubat tarihlerinde Yunanistan’ı ziyaret edecek ve Dedeağaç’a gelme olasılığı “açık” olarak değerlendiriliyor.

Atina, Dedeağaç-Burgaz boru hattının yalnızca Balkan bölgesinin değil, aynı zamanda enerjiye aç Doğu Avrupa’nın kendisinin de enerji güvenliği için hayati bir proje olarak öne çıkarıyor.

Eski Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ın Atina’da ABD’nin Büyükelçisi olarak 5 yıl boyunca görev yaptığı süre zarfında Dedeağaç’ı öne çıkarması sadece tesadüf olamaz. Pyatt’ın Dedeağaç planı meyvelerini verdi ve ABD önce Ukrayna savaşını da bahane ederek bölgeye askeri olarak ayak bastı.

Şimdi sıra enerji geçiş üçgeni olarak adlandırılan Dedeağaç’ın ABD’nin çıkarları için kullanılmasında. Bölgede, ABD ve Kopeluzos işbirliği ile sıvılaştırılmış doğal gaz yüzer tesisi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Şimdi ise Kopeluzos Grubu’nun Dedeağaç-Burgaz petrol boru hattının olgunlaşma ve inşaat projesini üstlenmeye olan ilgisi, Kopeluzos Grubu Başkanı Dimitris Kopeluzos tarafından ortaya çıkarıldı.

Bu vesileyle Amerika Dışişleri Bakanı Anthony Blinken 20 ve 21 Şubat tarihlerinde Yunanistan’ı ziyaret edecek ve Dedeağaç’a gelme olasılığı “açık” olarak değerlendiriliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu