Yunanistan Haber

6 Ülkenin Katılımıyla «OLYMPIC COOPERATION–23» Tatbikatı İskeçe’de Gerçekleştiriliyor

Batı Trakya’nın İskeçe bölgesi orduların uluslararası eğitim alanına dönüştü. Tatbikatlar bir biri ardına hız kesmeden devam ediyor.

Batı Trakya’nın İskeçe bölgesi orduların uluslararası eğitim alanına dönüştü. Tatbikatlar bir biri ardına hız kesmeden devam ediyor.

Karasu Nehri’nin geçilmesi ve saldırı senaryolu “Olympic Cooperation 23” tatbikatı 13-24 Kasım tarihleri arasında İskeçe Kayalar tatbikat atış alanında gerçekleştiriliyor. Bu yıl ilk kez Fransız VBCI, Zırhlı Piyade Savaş Aracı da tatbikata katılıyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın (GEETHA) uluslararası ilişkilerle ilgili planlaması kapsamında Yunanistan, Güney Kıbrıs, ABD, Fransa, Bulgaristan ve Gürcistan’ın askeri tankçı birimleri arasında, 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayıp 24 Kasım 2023 Cuma gününe kadar sürecek olan “OLİMPİK İŞBİRLİĞİ-23” uluslararası askeri tatbikatının açılış töreni, İskeçe’nin Kayalar (Petrohori) köyündeki 4. Kolordu’ya ait atış eğitim tatbikat alanında Yunanistan’ın müttefiklerin ve ortak gözlemcilerin katılımıyla 11 Kasım 2023 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Tatbikat sırasında katılımcılar, taktik düzeyde savunma ve taarruz senaryoları uygulayacak, gerçek atış icrası ve Taktik Angajman Simülasyon Sistemlerinin (SETE) kullanımına yer verilerek, operasyonel hazırlık seviyesinin, muharebe kabiliyetinin, katılımcı güçler arasında karşılıklı anlayış, teknik bilgi alışverişi ve birlikte çalışabilirlik uygulanacak.

“OLİMPİK İŞBİRLİĞİ” Tatbikatları serisi yıllık olarak gerçekleştirilmekte ve SETE kullanarak kademeli taktikleri inceleyen ilgili “TRAKYA İŞBİRLİĞİ” tatbikatları serisiyle doğrudan ilişkilidir.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu