Batı Trakya

16. Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasında Elanur Birinci Oldu

"Din görevlilerimizle gurur duyuyoruz. İslam’ı Osmanlı’dan gördüğümüz gibi temiz bir şekilde yaşadığımızı çok rahatlıkla söyleyebilirim."

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından 16’ıncısı düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Rodop iline bağlı Evrenköy’de yapıldı. Yarışmada 491 puanla Omurluköy’den Elanur Deli Hasan birinci oldu.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kursları arasında yapılan yarışma Evrenköyde 13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Yarışma başlamazdan önce yarışmanın hedef ve amacına yönelik bir konuşma yapan Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, buradaki asıl hedefin çocukların dini eğitimlerine katkı sağlamak olduğunu belirterek, Batı Trakya’da Azınlık olarak milli ve manevi değerlerimizi yaşatma adına başta ailelere ve kendilerine büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Toplamda finalde sekiz öğrencinin yarıştığı etkinlikte, çocukların okudukları Kur’an-ı Kerim ve namaz duaları din görevlileri tarafından oluşturulan jüri heyeti tarafından değerlendirilerek öğrencilere puan verildi.

Finale katılan sekiz bölge birincilerinin sıralaması şu şekilde oluştu:

  1. Elanur Deli Hasan – Omurluköy 491 puan
  2. Esma Ahmet – Kozlukebir 470 puan
  3. Ecrin Karahasan – Kozlardere 463 puan
  4. Mahmut Ahmet – Baglar Mahallesi 456 puan
  5. Zeynep Mahmutpaşa – Hebilköy 450 puan
  6. Zehra Bostancı – Evrenköy 448 puan
  7. Fatih Kocamustafa – Muratlı 434 puan
  8. Nida Derviş – Demirören 377 puan

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif etkinlikte yaptığı konuşmada tüm yarışmacıları, ailelerini ve hocalarını tebrik etti. Bu etkinlikle birlikte Batı Trakya’da Türklük alemine örnek olabilecek tarihi günlerinden birini yaşadığını ifade eden Müftü İbrahim Şerif şunları dile getirdi:

“Bizler önce Müslüman, sonra da Türk olduğumuzu çok iyi öğreniyoruz ve öğretiyoruz“

blank

“16 yıldan bu yana yarışmalar yapıyoruz. Yüz civarında köyde Kur’an kursumuz var. Güzel çalışmalarla Batı Trakya’mızı bugüne kadar getirdik. Din görevlilerimizle gurur duyuyoruz. İslam’ı Osmanlı’dan gördüğümüz gibi temiz bir şekilde yaşadığımızı çok rahatlıkla söyleyebilirim. Üç gün önce Romanya ve Bulgaristan’ı baştan başa gezdik. Kur’an kurslarımızın hedefine ulaştığını da hissettik. İnsanoğlu aldığı hayat şekliyle yaşar. Yani bizim Kur’an kurslarımızı açmaktaki birinci hedef çocuklarımızın dinini, milliyetini güzel öğrenmelerini sağlamaktır. Güzel öğrensinler ki hayatta fırtınalar karşısında çürük ağaçlar gibi yıkılmasınlar. Kur’anı unutan, dinini unutan insanların nasıl yok olduklarını gezdiğimiz Balkan ülkelerinde bizzat gördük. Allah’a şükrettik ki bizim Kur’an kurslarımız var. Bizler önce Müslüman, sonra da Türk olduğumuzu çok iyi öğreniyoruz ve öğretiyoruz. Birinci hedefimiz burada Müslüman olarak doğduğumuz gibi ölmek ve yaşamak lazım. İkincisi bizim Kur’an’ı Kerim’imiz sadece dünya için değil, Kur’an-ı Kerim yarın ahirette her ayetiyle her cüziyle, her kelimesi ve her harfiyle bize şefaatçi olacaktır.”

Etkinliğe katılan İpsala Müftüsü Ahmet Bayraktar da yaptığı konuşmada, “Bu davaya sahip çıktığınız ve gelecek nesillere sahip çıktığınız için sizleri tebrik ediyorum. Peygamber efendimiz (S.A.V) bir meşale yaktı; bir İslam meşalesi, bir davayı tutuşturdu. Bugün burada şunu gördük. Yakılan bu meşale buralarda da devam ediyor. Kur’an bülbülü kardeşlerimizin bu meşaleye sahip çıkabileceklerini de gördük. Gelecek nesillerimizin emin ellerde olduğunu görmekten büyük bir gurur duyduk.“ İfadelerini kullandı.

Etkinliğe Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in yanı sıra, İpsala Müftüsü Ahmet Bayraktar, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, DMT Eyalet Başkan Yardımcıları Cihan İmamoğlu, Ahmet İbram, Milletvekili adayları Sibel Mustafaoğlu, Özgür Ferhat, Mustafa Katrancı, Hüsamettin Mehmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, Kozlukebir Belediyesi başkan adayları Erdem Hüseyin ve Tarkan Multaza, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Şapçı Belediye Başkanı Dinos Haritopulos, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan’ın yanı sıra kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

Etkinlik, yarışmacılara sponsorlar tarafından çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ve yemek ikramı ile sona erdi.

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu