Yunanistan Haber

150 Saldırı Helikopteri Volos-Dedeağaç Arası Mekik Dokuyacak!

Stefanovikio Helikopter Tugayı’nın seviyesi yükseltiliyor, Amerikalılar 150 saldırı helikopteriyle eğitimlere başlıyor.

Amerikalılar Yunanistan ile yaptıkları geliştirilmiş askeri anlaşması kapsamında Yunanistan’a helikopter yığınağı yapmaya hazırlanıyor.

Stefanovikio Helikopter Tugayı’nın seviyesi yükseltiliyor, Amerikalılar 150 saldırı helikopteriyle eğitimlere başlıyor.

Amerikalılar, Polonya’dan 3. Ordu Havacılık Tugayı’nı bir helikopter üssü haline gelen Volos Stefanoviko’ya taşımaya devam ediyor. Volos limanına geminin biri geliyor, diğeri gidiyor.

Kasım ayında da Teksas’tan Apache helikopterleri geliyor. Yunanistan’ın Volos-Stefanovikio ve Dedeağaç bölgeleri Amerikalıların Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde helikopter üsleri olmaya doğru ilerliyor.

Kasım ayında Teksas’tan gelecek olan helikopterle birlikte Amerikan ordusunun 150 helikopteri önümüzdeki aylarda Teselya Stenaovikio’da  konuşlanarak Yunan Apache saldırı helikopterleri ile ortak eğitimlere başlayacak.

Gelecek olan helikopterler arasında Hell Fire roketleriyle Apache helikopterleri, Chinook ağır nakliye helikopterleri ve Romeo roketleri ile denizaltıların korkulu rüyası olan Black Hawk helikopterleri, haftanın hemen hemen her günü Stefanovikio’dan havalanarak Dedeağaç’a gelecek. Buradan da yine Stefanovikio üssüne dönerek ilk bilgilere göre sekiz ay boyunca Yunanistan’ın anakarası ve Ege Denizi üzerinde adeta mekik dokuyacak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu