Ελληνικά Νέα

Απάντηση της Αθήνας στον Πρόεδρο Ερντογάν

Για στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων κάνει λόγο η Αθήνα.

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ολόκληρη η Κύπρος θα μπορούσε σήμερα να ανήκει στην Τουρκία, εάν πριν πενήντα χρόνια ο Τουρκικός Στρατός είχε προχωρήσει στο νότιο μέρος του νησιού.

Για στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων κάνει λόγο η Αθήνα. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων» απάντησε η Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι όλα αυτά «γίνονται και σε μία περίοδο, σε ένα χρονικό διάστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η δήλωση του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε «γιατί βγήκε ο Ιμάμογλου μπροστά. (…) Μέχρι τώρα φαινόταν ότι εκείνος προηγείται. Τώρα βγήκε στις δημοσκοπήσεις μπροστά ο Ιμάμογλου. Του λείπει ένα κομμάτι από την ακροδεξιά και απευθύνεται σε αυτό το ακροατήριο».

Η κυβέρνηση επαναπαύεται στο θετικό κλίμα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Στον βωμό της αδιαφανούς, Ι.Χ εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί ο κος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση τηρεί πάγια στάση υποβάθμισης του Κυπριακού αλλά και αφωνίας στις τουρκικές προκλήσεις».

«Η Τουρκική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο αναθεωρητικό της αφήγημα, που δεν παραβιάζει μόνο το διεθνές δίκαιο αλλά προσβάλλει την ιστορική μνήμη και το δράμα ενός ολοκλήρου λαού» αναφέρει ο βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει: «Η εμπλοκή στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και το “καλό κλίμα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που προβάλλει η κυβέρνηση και σιγοντάρουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τελικά λειτουργούν ευνοϊκά για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας».

«Το ζητούμενο είναι γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά αφήνει διαρροές από το Υπουργείο Εξωτερικών ως απάντηση. Ίσως γιατί δεν θέλουν να ενοχλήσουν τον φίλο τους, τον Ερντογάν» λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu