Yunanistan Haber

Yüzer Hastaneye Çevrildi

Dedeağaç’ın Kuzey Doğu bölgesinde başlayan yangın dört günde bu bölgede 9 köyü yakarak Dedeağaç’ın Güney Doğu ve Kuzey Doğusuna ulaşmış durumda.

Dedeağaç yangını bir türlü kontrol altına alınıp söndürülemiyor. Dedeağaç’ın Kuzey Doğu bölgesinde başlayan yangın dört günde bu bölgede 9 köyü yakarak Dedeağaç’ın Güney Doğu ve Kuzey Doğusuna ulaşmış durumda.

Yangın nedeniyle Dedeağaç hastanesinin boşaltılma emrinden sonra hastaneden alınarak ambulanslarla Dedeağaç limanına getirilen 69 hasta, Adamantios Korais isimli feribotuyla Kavala limanına oradan da yine ambulanslarla Kavala, İskeçe ve Drama hastanelerine nakledildi. Durumları daha ağır olan bazı hastalar ise EKAV ambulanslarıyla Gümülcine Sismanoglu devlet hastanesine nakledildi.

blank

Alevler Dedeağaç Hastanesi’nin avlusuna da sıçradı ve ilk olarak ünitede bulunan 12 bebek binadan çıkarıldı. Yeni doğanlar ilk ayrılanlar oldu ve Selanik Papageorgiu hastanesine giden biri dışında Kavala hastanesine nakledildi.

Dedeağaç Hastanesi çalışanları başkanı Evangelos Nalbantis Hastanenin boşaltılmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Tüm birimlerden gerekli sayıda hasta Adamantios Korais gemisine nakledildi. Şu anda feribotta kaç kişinin bulunduğunu tam olarak bilmiyorum. Gemiyi adeta hastaneye çevirdik. Serumları aldık ve ihtiyaç duyulan her şeyi transfer ettik. Daha önce benzeri görülmemiş durumlardan bahsediyoruz. Dumanın içinde, boğulma tehlikesi altında hastaneyi boşaltmak, tüm bölümlerdeki herkesi taşımak zorunda kaldık. Umarım başka kimse bu durumu yaşamak zorunda kalmaz.

En ciddi vakaları ise her yolu kullanarak Gümülcine’ye, İskeçe’ye, Kavala’ya ve bazılarını da entübe olarak Selanik’e naklettik. Diğer hastalar ise taburcu edilerek aileleriyle evlerine döndü. Toplamda 115 hastayı ambulansla naklettik, geri kalanı ise otobüsle İskeçe’ye gitti.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu