Uncategorized

Yunanistan’da Tren Kazasında Facia 36 Ölü 80 Yaralı

Yunanistan’daki tren kazasında en az 36 kişi can verdi, 25'i ağır 85 kişi yaralandı. Başbakan Miçotakis’in emriyle ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Yunanistan’daki tren kazasında en az 36 kişi can verdi, 25’i ağır 85 kişi yaralandı. Başbakan Miçotakis’in emriyle ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Gece yarısı meydana gelen kazada, başkent Atina’dan Selanik’e giden 350 yolcusu bulunan yolcu treni, Larissa (Yenişehir) kenti Tempi bölgesi yakınlarından son hızla yük treniyle çarpıştı.

Çarpışma sonucu bazı kompartımanlarda yangın çıktığı gözlendi. Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini’ye götürüldü.

Teselya Bölge Genel Sekreteri Kostas Agorastos, yaptığı açıklamada, yolcu treninin ilk dört vagonunun raydan çıktığını, sonraki iki vagonda ise alevlerin yükseldiğini söyledi. Agorastos, “İki tren de aynı ray üzerinde büyük bir hızla yolculuk yapıyordu. Tren sürücüleri, karşı taraftan tren geldiğini bilmiyordu.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

blank

Yunan basınında kaza, “ülke tarihinin en ciddi tren faciası” olarak duyuruldu. Son olarak 1972 yılında Larissa yakınlarındaki tren kazasında 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Başbakanlık kararı ile Tempi’deki tren kazası kurbanları için 1 – 3 Mart 2023 tarihleri ​​arasında üç günlük ulusal yas ilan edilerek tüm kamu binalarında bayrakların yarıya indirilmesi ve tüm etkinliklerin askıya alınması ilan edildi.

Yunanistan Yargıtay Savcısı İsidoros Dogiakos, Tempi’deki ölümlü tren kazasıyla ilgili soruşturmaların denetimini Larissa Savcısı Stamatis Daskalopulos’a devretti.

Öte yandan Sağlık Bakanı Thanos Pleuris yaralıların tedavi altına alındığı hastanelere giderek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Türkiye Dışişleri’nden mesaj

blank

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tempi’deki trajik tren kazası nedeniyle Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. Dendias, yaşanan bu zor anlarda dayanışması için Türk mevkidaşına teşekkür etti.

Aynı zamanda Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bu elim kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına, Yunan halkı ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Hellenic Train şirketinin açıklaması

Hellenic Train, Tempi’de iki trenin çarpışmasının yol açtığı trajik kazadan dolayı derin üzüntü duyduğunu bir duyuruyla ifade ediyor.

Yaptığı duyuruda, ilk andan itibaren Hellenic Train şirketinin yetkili makamlarla tam bir işbirliği içinde sahada çalıştığını belirterek, Kazada yaralananların sevk edildiği hastanelere, oluşturduğu kan bankasını kullanıma hazır hale getirdiğini” bildirdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu