Yunanistan Haber

Yunanistan’da Erken Seçim Hareketliliği

Yunanistan piyasası ekonomik açıdan kaynayan kazana döndü. Miçotakis’in Türkiye’ye yönelik sertlik politikasını benimsemesi halkı güvensizlik içine itti.

Yunanistan ekonomik açıdan kaynayan kazana döndü. Miçotakis’in Türkiye’ye yönelik sertlik politikasını benimsemesi halkı güvensizlik içine itti. “Bu gidişat Yunanistan’da erkem seçimi işaret ediyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Yunanistan’da Başbakan Miçotakis tüm verileri tartıyor ve beklenmedik bir şekilde, Yunanistan’da Meryem Ana bayramı olan 15 Ağustos’tan sonra seçimlerin zamanlaması konusunda nihai kararlarını vermesi bekleniyor.

Seçim tarihleri ile ilgili şu an Başbakanlık Maksimu Sarayı koridorlarında ve hükümet çevrelerinde dolaşan senaryolara bakılacak olursa, ya önümüzdeki Eylül ayının sonuna ya da Ekim ayının ilk on beş günü olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis capital.gr isimli haber portalına verdiği röportajda dört yıllık görev süresini tamamlamak istediğini belirterek “Ancak gerilimin büyük olduğu uzun bir seçim öncesi dönem oluşmaması için herkesi gerilimi artırmamaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Aksi halde vatandaşların siyasete ilgisini kaybedebileceğini savunan Miçotakis, Fransa’daki seçimleri örnek vererek, seçime katılım oranının düşük olabileceğine işaret etti.

Muhalefet seçim çalışmaları startını verdi

blank

Yunan basını, ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SİRİZA), dünkü idari kurul toplantısında, 38 üyesine genel seçim hazırlığı için görev dağıtımı yaptı.

Toplantıda Aleksis Çipras, erken genel seçimin eylülde düzenlenme ihtimaline ilişkin konuştu.

Eylül’de seçime gidilebilmesi için erken seçim tarihinin şimdiden açıklanmasını isteyen Çipras, hükümetten, Ulusal Dış Politika Konseyinin tüm siyasi partileri seçim öncesi dönemde ulusal konulara ilişkin sürekli bilgilendirmesini talep etti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu