Yunanistan Haber

Yunanistan’da Aşısızlara Yeni Uygulama Getirildi

Yunanistan’da özel sektörde çalışan Covid-19 aşısı yaptırmayan vatandaşlara yeni uygulama getirildi.

Yunanistan’da özel sektörde çalışan Covid-19 aşısı yaptırmayan vatandaşlara yeni uygulama getirildi.

Yeni uygulamaya göre, aşı olmayanlar haftada bir kez olmak üzere ücreti kendi cebinden karşılayarak hızlı antijen testi (rapid test) yaptırmaları gerekmektedir.

Yunanistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Covid-19 aşısı yaptırmamış ve son altı ayda Koronavirüs hastalığını geçirmemiş özel sektör çalışanlarının, masrafları kendilerine ait olmak üzere haftada bir kez hızlı antijen testi (rapid test) yaptırmaları gerekmektedir.

Test, yapıldığı günden itibaren bir hafta geçerlidir. İlgili Bakanlıklar tarafından yeni bir açıklama yapılıncaya kadar bu uygulama her hafta tekrarlanacaktır.

Maliye Bakanlığı, Kalkınma ve Yatırım Bakanlığı, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Spor Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dijital Yönetim Bakanlığı, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik ve Adalar Politikası Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı da dahil olmak üzere 12 Bakanlığın aldığı ortak karar, 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerlidir ve daha önce geçerli olan (B ‘4766/16/10/2021) çerçeveyi değiştirmektedir.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu