Avrupa | Balkanlar

“Yunanistan, Ukrayna’ya Leopard Tankları Gönderecek”

Yunan greekcitytimes.com haber sitesinin Ukrayna basına dayandırdığı bir habere göre, Miçotakis hükümetinin Ukrayna'ya Leopard-2 tankları göndereceği bilgisini doğruladı.

Yunan greekcitytimes.com haber sitesinin Ukrayna basına dayandırdığı bir habere göre, Miçotakis hükümetinin Ukrayna’ya Leopard-2 tankları göndereceği bilgisini doğruladı. Belirtilmeyen, gönderilecek tankların versiyonu: Leopard-2A4 mü, yoksa Leopard-2EEL mi, Alman LEO2A6 mı olacak? Bu henüz netlike kazanmış değil.

Haberde, her durumda, Ukrayna’ya yaklaşık 14 tank gönderileceği ileri sürülürken, bu tankarın, Batı Trakya bölgesinde merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu Komutanlığına bağlı Meriç (Evros) ilindeki askeri kışlalardan Ukrayna’ya gönderilecekleri belirtliyor.

blank

Haberde şu ifadeler yer alıyor:

Ukrayna kyivpost.com haber sitesi, Leopard tanklarının teslimatının beklendiği ülkeler arasında Yunanistan’ı da içeriyor. Gelecekte Rus saldırganlığını püskürtmek için kullanılacak olan “Leopard” tanklarının sadece Almanya’dan değil, diğer ülkelerden de olacağını yazıyor.

Habere göre Polonya, İsveç, İspanya, Yunanistan, Finlandiya, Kanada ve Hollanda gibi ülkelerden yetkililerin Almanya ile birlikte Leopard’ı konuşlandırmakla ilgilendikleri belirtiliyor.

Alman Deutsch WELT’in dünkü haberinde, “Atina’nın Leopard tankları sorununu çözebileceğini” yazdı ve yukarıda da belirtildiği gibi, Yunanistan’ın Avrupa’da en çok Leoprd tankına sahip olduğu belirtiliyor.

Haberde şu ifadelere yer veriliyor: “Avrupa’daki başka hiçbir ülke Yunanistan’daki kadar çok sayıda Leopard tankına sahip değil. Yaklaşık 350 Leopard 2s ve 500 Leopard 1s. Bunların arasında uzmanların Ukrayna’da kullanım için özellikle uygun olduğunu söylediği 183 eski Leopard-2A4’ler var.” Ve Kiev’in Rusya tarafından işgal edilen bölgeleri yeniden ele geçirmek için “birkaç yüz” ana muharebe tankına ihtiyacı olduğuna vurgu yapılıyor.

Yunanistan’ın Ukrayna’ya, Yunan ordusunda hizmet veren bu modeldeki 181 adet tanktan toplam 40-80 adet Leopard-2A4 tedarik etmesi bekleniyor. Ve toplam 12 NATO ülkesi, Ukraynalıların gerçekten ihtiyaç duyduklarını söylediği 800 tanktan yaklaşık 500’ünü tedarik edecek. Batı tanklarının geri kalanı muhtemelen İngiliz Challenger-1 / -2 ve Amerikan M1A2 tarafından karşılanacağı belirtiliyor.

Original Source kyivpost.com

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu