Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Yunanistan Lozan’ı Bir Kez Daha Çiğniyor! Yok Sayıyor! Azınlığı Bölmeye Devam Ediyor, Ya Biz?

Lozan Barış Anlaşması’nı Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk Azınlığa yönelik harfiyen uyguladığını her fırsatta dile getiren Yunanistan’ın söyledikleriyle uyguladıkları bir birini tutmuyor.

Lozan Barış Anlaşması’nı Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk Azınlığa yönelik harfiyen uyguladığını her fırsatta dile getiren Yunanistan’ın söyledikleriyle uyguladıkları bir birini tutmuyor.

Batı Trakya’da Türk Azınlık okullarını öğrenci azlığı bahanesiyle bir bir kapatan, meşhur “240 İmam Yasası” ile camilerimizin içine girmeye çalışan, devlet okullarına giden Azınlık çocuklarına İslam dinini Yunanca olarak öğreten, Azınlığın ekonomisini ciddi anlamda daraltan ve uyguladığı ekonomik asimilasyon politikasıyla binlerce ailenin Batı Trakya’dan Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine göç etmesini hızlandıran Yunanistan, şimdi de son yıllarda yeni icad ettiği savunduğu “Pomak”, “Roman” ve “Türk asıllılar” olarak Azınlığı üçe bölme gayretlerine bir yenisini ekledi.

Azınlığı bölüyor!

Yunanistan’da vatani görevini yapacak olan Batı Trakyalı Türk gençlerin, Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nın asker adayları formunda “din” bölümüne “Pomak” (Pomakos) seçeneğinin dahil ettiği görüldü. Batı Trakya’da “Pomak” kelimesinin dini bir inancı ifade etmemesine rağmen, söz konusu dilekçe ve kayıt bölümde yer alması, Yunanistan’ın batı Trakya Türk Azınlığı üzerindeki planlarını açıkça ortaya koymakla kalmıyor, net bir biçimde Azınlığa karşı Lozan Anlaşması’nı ihlal ediyor.

Oysa daha dün Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Kaçaniotis, 31 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında Gökçeada’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirmiş, “Lozan Anlaşması’nın Uygulanmasını destekliyoruz, Türkiye’ye resmi taahhütlerini sürekli hatırlatmaya devam edeceğiz.” Diye bir açıklamada bulunmuştu.

Yunanistan tam gaz Azınlığı yok etmeye devam ediyor!

Kısacası açık ve net defalarca yazdığımız üzere, Yunanistan 1923 yılında uluslararası anlaşmalarla emanet aldığı, garantör ülkelerle yaptığı ikili anlaşmalarla da hak hukukunu gözeteceğini, ayrımcılık uygulamayacağını taahhüt etmesine rağmen, Batı Trakya Türklerine ihanet ediyor, asimilasyon ve Azınlık kavramını ve insanını tamamen yok etme, Batı Trakya’da Türk nüfusu azaltma politikalarına hızla devam ediyor.

Azınlığın başında olanlar ”Islık” çalıyor, “Türk” diyemiyorlar! Yanlışsa ispat etsinler buyurun.

Mustafçova Belediye Başkanı hiç olmazsa korkusuzca “Batı Trakya Türkü” kelimesini kullanabilme cesaretini gösterdi. Ya siz? Bazen işinize geldiği gibi Bursa’da veya başka yerlerde “Türk” oluyorsunuz, Atina’da ise “Ellinas Musulmanos.” Dik durun yeter. Bu Azınlık insanı sizden başka birşey istemiyor. Azınlığın yanında, saflarında durunuz!

Azınlığın tertemiz ve davasına inanan insanlar artık siyasilere güveni asla kalmadı. Batı Trakya’da Azınlığın izlediği politika yıllardan beri eş, dost, ahbap, yandaş ilişkilerle devam etti. Bu izlenen politika Yunanistan’ın işini oldukça kolaylaştırdı.

Yunanistan şunu söyledi, “BIRAKIN BUNLARI, ZATEN KENDİ ARALARINDA BİZDEN OLANLAR VE OLMAYANLAR” olarak ayrıldılar. Bunu da, Anavatan Türkiye’de yaşayanlardan bazıları Azınlığa hizmet ediyorlarmış ve doğru yolda gibiymiş gibi gösteren çevreler yaptı.

Peki bugün Batı Trakya’da durum nedir? Yazmamıza gerek yok zaten herşey ortada! Birileri Batı Trakya’da ahkam kesiyor! “Herşey benden sorulur” diyor ve insanları gizli de olsa bir bakıma tehdit ediyor.

Yazık! Çok yazık gelinen durum lehimize değil! Toparlanmak zor olacak. Birileri Batı Trakya’da kapalı kapılar ardında herşeyin iyi gittiğini göstermeye çalışıyor. Ama melesef gerçekler hiç de öyle değil.

Artık bıçak kemiğe dayandı! Ama Azınlığın başında olanlar, Milletvekilleri, siyasiler Azınlığın hak hukukunu, kimliğini, dinini ve inancını bırakın savunmayı, oralıklı dahi olmuyor. Herkes ıslık çalıyor.

Şimdilik bu kadar! Batı Trakya’da yapılanları yazarsam yer yerinden oynayacak! Ama bu da Yunan’ın işine gelecek onun için şimdilik beklemek gerek! Ama daha ne kadar?

Karşı taraf yol alıyor! Biz ise “BATI TRAKYA’DA HERŞEY KONTROLÜMÜZDE” demeye devam ediyoruz. Acı olan yanı da bu malesef. Herkes herkesi biryerlere şikayet ediyor. Bu da var burada. Kısacası son döneme herşey var burada.

Yazmadığımıza bakmasınlar, bilmediğimizden değil! Saygımız, andımız var da onun için…….

Hoşçakalın!

Ama merak etmeyin hiçbir yere gitmiyorum. Buradayım ve davamıza sahip çıkıyorum! Mertçe yazıyorum ve ALLAH ömür verdikçe de yazmaya devam edeceğim. Eli titreyenler, ahbap dost ilişkileri ile yandaş yazı yazanlar düşünsün. Hodri meydan! Türklük mücadelesi nasıl verilirmiş görelim….. Bak, Yunanistan “Pomak” dini diyor!

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu