Yunanistan Haber

Yunanistan Dışişleri’nden Türkiye’ye Cevap

"Yunanistan hiçbir tek taraflı hukuk dışı talepte bulunmamaktadır ve BM Şartından kaynaklanan yasal öz savunma hakkını muhafaza etmektedir."

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, Atina’nın, herhangi bir tek taraflı, hukuk dışı talep içinde olmadığını ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartından kaynaklanan yasal öz savunma hakkını muhafaza ettiğini iddia etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu, T.C.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Türkiye’yi hedef alan ithamları hakkındaki açıklamasına yanıt verdi.

Papaioannu, Dendias’ın, Yunanistan’ın dış politika alanındaki temel tezlerini dile getirdiğini ve bu tezlerin Yunanistan’ın uluslararası hukuka saygı ve ülkenin çıkarlarının korunmasına bağlılığını yansıttığını ileri sürdü.

Söz konusu tezlerin soğukkanlı ve ölçülü şekilde ifade edildiğini, diplomaside alışıldığı üzere başka ülkelerin yetkililerinin isimlerine atıfta bulunulmadığını iddia eden Papaioannu, “Türkiye Dışişleri Bakanlığının bu çiğnenmez kuralı ihlal etmesi gerçekten üzücüdür ve Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı gibi diğer ülkelerin yetkililerine karşı asılsız ve dayanaksız suçlamalarda bulunmaktadır.” ifadesini kullandı.

Papaioannu, Bilgiç’in açıklamalarındaki itirazların tamamının, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından reddedildiğini belirterek ülkesinin komşu ülkelerle uluslararası hukuk çerçevesinde iyi komşuluk ilişkileri kurmaya devam edeceğini savundu.

Yunanistan’ın yapıcı diyaloğa her zaman açık olduğunu belirten Papaioannu, “Yunanistan hiçbir tek taraflı hukuk dışı talepte bulunmamaktadır ve BM Şartından kaynaklanan yasal öz savunma hakkını muhafaza etmektedir.” dedi.

Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Türkiye’ye yönelik açıklamalarıyla ilgili “Yunanistan’ın ülkemizin hak ve çıkarlarını savunma iradesini tehdit olarak nitelendirmesini, bu yönde gerçek dışı bir algı yaratmaya çalışmasını reddediyoruz. Bölgede bir tehdit var ise bu tehdit, Yunanistan’ın gerginliği artırıcı tek taraflı eylemlerinden kaynaklanmaktadır.” açıklamasını yapmıştı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu