Yunanistan Haber

Yunanistan Bugün Mısır’la Anlaşma İmzalayacak

Yunanistan ve Mısır arasında hava ve deniz arama kurtarma alanlarında işbirliğine dair "Mutabakat Zaptı" imza töreni yapılacak.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Milli Savunma Nikos Panagiotopoulos ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varviçiotis bugün mevkidaşlarıyla bir araya gelmek üzere Kahire’yi ziyaret edecek.

Ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı, Milli Savunma Bakanı imzalanacak olan “Hava ve Deniz Arama Kurtarma Alanlarında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı”nın imza törenine katılacak.

İmza töreninin ardından saat 14.15 sıralarında Yunanistan ve Mısır Dışişleri ve Savunma Bakanlarının basına ortak açıklamalar yapması bekleniyor. Daha sonra da heyetler ortak çalışma yemeğine katılacak.

Devamında Nikos Dendias ve Nikos Panagiotopoulos, sırasıyla mevkidaşları Sameh Şükrü ve Muhammed Zaki ile ayrı toplantı programlarını takip edecek.

Genişletilmiş görüşmelerin sona ermesinin ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varviçiotis, Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi İhab Nasr ile Tarım Sektöründe Mevsimlik İşçi İstihdamına Dair Anlaşmayı imzalayacak.

İki Dışişleri Bakanı saat 17.00 sıralarında basına ortak açıklamalarda bulunacak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu