Yunanistan Haber

Yunan Basını, Akıncı ve Gökçe Hassas Güdüm Kitini Ele Aldı ve Kıyaslama Yaptı

"Kızılelma veya TB-3 İnsansız Hava Araçları Yunan Hava Kuvvetleriyle yüzleşmek üzere karşı karşıya gelecek, ancak Yunan Hava Kuvvetlerinin üstünlüğü ile karşılaşacak.”

Yunan basını, Türkiye savunma sanayinin her adımını yakından takip ederek okuyucularıyla paylaşıyor. Yunan yazılı ve görsel basını, Türk savunma sanayinin ürettiği silahları yaklaşık 27 ülkeye ihraç ettiğini göz ardı ederek, hatta Yunan halkından gizleyerek, bu silahları Yunanistan’a karşı savaşta kullanmak üzere ürettiğini ileri sürüyor ve böylece Yunan halkını Türkiye’ye karşı kışkırtıyor, Türkiye’yi Yunanistan’ın düşmanıymış gibi gösteriyor.

Yunan basını, Türkiye savunma sanayinin her adımını yakından takip ederek okuyucularıyla paylaşıyor. Son olarak NOEL tatili olmasına rağmen Yunan basını, Bayraktar Akıncı adıyla da anılan Akıncı TİHA yani Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’na yer veriyor ve “Akıncı, Gökçe güdüm kiti ile donatılmış 455 kg (1.000 lb) MK-83 bombası ile hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.” Başlığıyla haberi paylaşıyor.

Haberde özetle şu ifadelere yer veriliyor:

“Akıncı, Gökçe güdüm kiti ile donatılmış 455 kg (1.000 lb) MK-83 bombası ile hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.”

blank

“Son dönemde Türk Savunma Sanayisinin İnsansız Hava Araçlarının geliştirilmesine ek olarak, yerli üretim yeni mühimmat ve sistemleri entegre etme yönünde ilerlediği gözlemleniyor. Bayraktar Akıncı İnsansız Hava Aracı’ndan (İHA) fırlatılan yerli GÖKÇE güdüm kiti, test fırlatmasında hedefi yüksek isabet oranıyla başarıyla vurdu.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde eğitim ve uçuş test merkezinden havalanan Akıncı, güdüm kiti ile donatılmış 455 kg (1.000 lb) ağırlığındaki MK-83 bombasıyla hedefi yüksek hassasiyetle vurdu. 20 bin fit irtifadan lazer drone ile işaretlenen hedefi vuran Gökçe, ilk kez İnsansız Hava Aracı üzerinde test edildi.

Baykar, yaklaşık 20 yıl önce İHA geliştirmeye başladığından bu yana toplam gelirinin yüzde 75’ini ihracattan elde etti. 2021 yılında savunma ve havacılık ihracatında lider olan şirket, bu yıl 18 farklı ülkede 1 milyar doları aşan ciro elde etti.

Bayraktar Akıncı için beş ülke ile ihracat sözleşmesi imzalanırken, Bayraktar TB2 toplamda 27 ülkeye ihraç edildi. 8 Temmuz’da 25 saat 46 dakika süren uçuşunda 38.039 feet’e çıkarak Türk havacılık tarihinde bir irtifa rekoru kırdı.

Şimdiye kadar test ve eğitim uçuşlarında 874 sorti yapan Akıncı, MAM-C, MAM-L ve MAM-T harp başlıklı mühimmatlarla 5 Temmuz’da gerçekleştirilen atışlı testte hedefleri tam isabetle vurdu.

blank

Türk İHA’ları, 27 Eylül 2020’de Ermenistan ile Azerbaycan arasında patlak veren İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’nın ortasında dünya çapında ün kazandı.”

Tespit ve netice

Yukarıda da görüldüğü gibi, Türkiye’nin sistematik olarak Akıncı İnsansız Hava Aracı ile yönlendirme kitleri tarafından füze denemeleri ve bomba atışları yaptığı tespit edilmiştir.

Türkiye, uzun menzilli füzelerin uygun kullanımı ile uzun mesafeden müstahkem hedeflere saldırmak için Akıncı İnsansız Hava Araçlarını görevlerde kullanmayı ve bunların hassas doğruluk payını arttırmayı hedefliyor.

Bu taktiksel kullanımda, söz konusu İHA’ların saatte maksimum 361 km hızla çok yavaş olması, Türk İHA’sından hızı kat kat fazla olan Yunan Hava Kuvvetlerinin savaş uçakları için çok savunmasız bir hedef haline getiriyor.

Genel olarak Akıncı’lar, en azından bir Yunan-Türk çatışmasının ilk aşamalarında Ege’ye çıktıklarında, dost savaş uçakları onları birbiri ardına sinek gibi düşüreceklerdir.

Türklerin en azından ilk aşamalarda adalarımıza karşı kamikaze İnsansız Hava Araçları, kundağı motorlu toplar ve Akıncı tarafından fırlatılan füzelerden oluşan bir kombinasyon kullanacağını anlıyoruz.

Türkler, ilk aşamalarda Akıncı’yı Ege’ye çıkarmadan, Küçük Asya (Anadolu) kıyılarından kilometrelerce uzakta, Türkiye anakarası üzerinden uçarken taşıyacakları uzun menzilli füzeler veya bombalardan yararlanarak, Doğu Ege ve Oniki adalardaki Komuta İstasyonları, cephane depoları, enerji santralleri, su kaynakları, köprüler gibi müstahkem mevzilerimize stratejik öneme sahip genel hizmet projelerimize saldıracak.

Bu sayede savunmasız ve yavaş Akıncı İHA’ları, Türk uçaksavarlarından ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından korunacak, Ege’ye çıkacak olan TCG Anadolu ile de üzerinde bulunduracağı belki Kızılelma veya TB-3 İnsansız Hava Araçlarıyla da Yunan Hava Kuvvetleriyle yüzleşmek üzere karşı karşıya gelecek, ancak Yunan Hava Kuvvetlerinin üstünlüğü ile karşılaşacak.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu